Felszállt a fehér füst az Étrend Egyesület tisztújító közgyűlésén

2017. első komolyabb változása, hogy az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének január 9-én megtartott tisztújító közgyűlésén új elnökség került megválasztásra.

A novemberi közgyűlésen tapasztalható mozgósítási hullám tovább fokozódott, így az elnökválasztással kapcsolatos eredmény is megkérdőjelezhetetlenül a változás mellett szólt, ugyanis 91.6%-ban támogatták Asztalos Istvánt abban, hogy Némedi Józsefet ő válthassa a székében, így ő lehessen az Egyesület új elnöke.

Megkapták a bizalmat Kelemen Helmut és Kis Zoltán urak is, hogy a Konyhafőnökök Egyesületének alelnöki tisztségét a jövőben betöltsék. Titkárnak pedig Danyi Gábor érdemelt bizalmat.

 

Az Étrend egyesület alelnöke, Kis Zoltán az alábbi mondatokkal kommentálta megválasztását:

„…Tudván, hogy az egyesület alapítása és több évtizedes fennállása óta micsoda kiemelkedő szakemberek voltak ennek a szervezetnek az alkotói és vezetői, óriási megtiszteltetés számomra, hogy az Egyesület alelnökévé választottak! (…) A nagyszerű és megbecsült hazai vendéglátás megteremtésének egyik számomra -és hiszem, hogy minden vendéglátós számára- rendkívül fontos első lépése…”

 

Asztalos István hangsúlyozta, hogy:

„…Tisztában vagyok azzal, hogy milyen fontos döntés született, de számomra ez csupán formalitás. Örülnék, ha a szakmáért tett lépéseinkről emlegetnének majd minket, nem pedig a tisztségünkről. Tudom, nem kéjutazás, amihez a bizalmat megkaptuk. Éppen ezért szeretném, ha az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete visszatalálna a gyökereihez, és akként is működhetne, mint amit a nagynevű elődök kitaláltak, megalkottak. Szeretném, ha újra Séfklubként működne az, és újra presztízs lenne ahhoz tartozni. A jövőben mindent megteszek azért, hogy ez megvalósuljon…”

 

Az új elnök programjában ismertette:

  • A beszállító és más egyéb cégek általi prezentációkat, bemutatókat-,
  • Alapanyag ismereti, és szakmai képzéseket, tréningeket biztosítanak a tagság részére.
  • A tagoknak igénybe vehető jogsegélyszolgálatot állítanak fel.
  • Meg kívánják újítani, mind a szakmai szervezetekkel, mind a hatóságokkal kötött, életben lévő együttműködéseket, valamint újabbakkal bővítik azt.
  • Új alapokra helyezik az Egyesület kommunikációját.
  • „Üvegzseb” programot vezetnek be.

 

A jelenleg tapasztalható, főként aktív fiatal konyhafőnökökből álló mozgósítási hullámot tovább szeretnék fokozni, amihez a tenni akarás a hívó szó.

Az új elnök azzal egészített ki a tagság felé a mondandóját, hogy a bizalmat, a szakmában dolgozók fejlődésével és szakmai identitásuk megtalálásával kívánja viszonozni. Egyben ezúton is kér mindenkit, adjon egy esélyt az Egyesületnek, és aki csak teheti, csatlakozzon abba.

 

Csatlakozási szándékodat jelezd az info(kukac)oldalasmagazin(pont)hu e-mail címen!

 

Az Étrend Egyesület facebook oldalát ITT TUDOD lájkolni!

A rendezvényen készült még több kép IDE KATTINTVA elérhető!