Pazar hangulat, szakma és kóstoló… ez az új ÉTREND

2017. április 3-án Várhelyi Miklós meghívására, a csepeli Szamos Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola adott otthont a Séfklub első alkalommal megrendezett „Chef workshop” című projektjének. A kóstolással egybekötött Rational bemutatót a Gastro & Hotel Kft., valamint Szekeres Tibor, a Rational európai képviselője prezentálta.

A megújult vezetés, mert szakítani a hagyományokkal és egy baráti klubbá formálta az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének gyűléseit, ahol nagy hangsúlyt kap a szakmaiság, mégis egy igazán fiatalos, vidám hangulattal szembesül az, aki csatlakozik abba.

Ennek a bátor és radikális újításnak meg is lett a köszönete, hiszen a tavalyi pangás után, három hónap alatt, hetven (!) főre tudta bővíteni a januárban kinevezett vezetőség a tagságot. Ez a siker önmagáért beszél.

A mostani Chef workshop keretében az érdeklődők megismerkedhettek a Gastro-Hotel kft. által is forgalmazott Rational SelfCookingCenter sütővel, annak működésével, és megtudhatta, hogy annak megvétele miért számít befektetésnek, mintsem vásárlásnak. A bemutató keretében bemutatták, hogyan lehet grill zöldséget, rántott húst, és AVIKO mirelit burgonyát együtt sütni, a kombi a’la Carte funkciójával.

Szekeres Tibor séf úr bemutatója remek hangulatban zajlott. Bár először még meglepő volt számára a fiatalos, bohó hangulat és gondolkodás, de hamar felvette a Séfklub új irányzatként bevezetett stílusát. A jókedvű és vélhetőleg hasznos prezentációval kapcsolatban elmondta, hogy:

„BEVALLOM ZAVARBAN VAGYOK, HISZEN MÉG SOHA NEM TARTOTTAM ENNYI SÉF ELŐTT BEMUTATÓT!”  

Közben a Séfklub elnöke, Asztalos István ismertette a tagsággal az elmúlt egy hónap eseményeit. Bemutatta a Séfklub május 11-ei „I. Szakmai nap” című rendezvényét a tagoknak, mely az Egészséges Táplálkozásért Egyesülettel közösen kerül megrendezésre, az egészség jegyében.

Az előzetes egyeztetések ellenére, beszélt a NÉBIH által kért, a GHP módosításához szükséges és a fogyasztók tájékoztatásával kapcsolatos állásfoglalást, mely szerint, vagy jogszabály módosítás lehet szükséges, vagy az online feltüntetés is lehessen elegendő. A hivatal felé a javaslat is ez volt, mellyel a tagság maximálisan egyet értett.

 

 

A tagok kérdésére válaszolva az elnök ismertette azt is, hogy az előző elnökség az átadás-átvétellel kapcsolatban passzív hozzáállást tanúsít, a törvényi kötelezettségeinek nem tesz eleget, és a felszólításokra nem reagál. A tagság ezt a hírt elégedetlenséggel fogadta.

A következő hónapokra tervezett eseményeknek, programoknak, eseményeknek és a már megkötött együttműködéseknek viszont annál jobban örültek a tagok.

A Chef workshopnak a Szamos Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola adott otthont. Nekik ezt, ezúton is köszönjük!

A Chef workshop következő állomása a Dobos C. József iskolában lesz május 8-án, délután 15:30-as kezdettel. Témáját tekintve pedig: Az ehető virágok lesznek terítéken.Erről IDE KATTINTVA lehet informálódni! 

 

További képek IDE KATTINTVA elérhetők!