Jótékonysági főzésen a Séfek

Befejeződött a Katolikus Karitász családokért indított programja, melynek keretében közel százötven gyermeket ajándékozott meg kedvezményes táborozási lehetőséggel.

Az egy hetes gyermektábor utolsó napján az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületejótékonysági főzéssel segítette a Katolikus Karitász munkáját. Az idei évben ugyanis a gyermekek étkeztetésén felül, további 100 fő hajléktalan ellátásról is gondoskodtak a Séfek.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a kollégák, barátok, 16 fővel prezentáltak ebédet a táborlakók részére. A pásztortarhonyához a tarhonyáról Gyuris Gábor, míg a meggyes diós desszertről Horváth Zsolt, a KicsiZsó reggelizőjének tulajdonosa gondoskodott.

A főzésre egy 1958-as gulyáságyúban került sor, melyet Morzsik Attila biztosított a főzők és a Súlyos Sasok részére. A nagylelkű felajánlásaikat ezúton is köszönjük!

Schwarcz András meggyes diós süteményt oszt a gyerekek részére.

A karitatív főzésben részt vállalt (abc sorendben):

• Asztalos István
  • Dankai Laci
  • Déry Gábor
  • Déryné Ly Zsuzsi
  • Gyetvai György
  • Gyimesi Tamás
  • H Péter Róbert
  • Józsa Miklós
  • Máté Lala
  • Morzsik Attila
  • Schwarcz András
  • Simon Gábor
  • Szepesi Iván
  • Szűcs Károly
  • Tóth Zoltán és végül, de persze nem utolsó sorban az egész jótékonysági főzés mozgatórugója és támogatója Lukács Bernadett.

A hangulat vidám volt, ugyanis a Séfek nem csak az ebédről gondoskodtak, hanem a gyerekekkel együtt, három csapatot alkotva ügyességi versenyben is részt vettek. A három csapatkapitány az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnökéből és annak tagjaiból tevődött össze. A győztes mindenki örömére, a Krumplihéja nevű csapat lett.

A játékon felül a gyerekek <persze szigorú felügyelet mellett> figyelemmel kísérhették, hogy milyen érzés szakácsként tevékenykedni, hogy miként dolgoznak a profik, azaz hogy vágják „olyan gyorsan” a hagymát.

A gyermekek saját készítésű meglepetéssel készültek, melyre a Séfek tenyérlenyomata is rákerült.

A Séfek búcsúzóul a gyerekektől saját készítésű ajándékot vehettek át, mely mézeskalácsszívet egy hatalmas lepedővel egészítették ki, melyen a gyermekek nevei mellett, üzeneteik és saját rajzaik is megtalálható. Később a nap folyamán a főzésen részt vállaló Séfek tenyérlenyomata is rá került.

A tábor szervezői és lebonyolítási feladatait a Katolikus Karitász vállalta magára, akik maximálisan kontrollálva, és a gyerekeknek lehetőségeik szerint mindent megadva végezték munkájukat. Öröm volt látni látni a segítő szándékukat és érezni kedvességüket! Önzetlen munkájukat ezúton is köszönjünk és persze a meghívásukkal élni fogunk, így jövőre találkozunk!

Még több fotó IDE KATTINTVA elérhető!

Amennyiben Te is részt vennél az Egyesület munkájában, csatlakozz hozzánk!

www.etrendegyesulet.hu