Hírek

A hír igaz, három fogás 350 forintból

A hír igaz, három fogás 350 forintból

  A hír igaz. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (ÉLOSZ) közös szervezésében 2018-ban immáron hetedszer rendezi meg az „OKÉS” Országos Közétkeztetési szakácsversenyt, amelynek kiemelt célja az ételek modernizálása mellett az ellátási lánc rövidítése, a fenntartható gasztronómia társadalmi jelentőségének fókuszba állítása. Az idei év mottója is erre a tematikára épül: „Innovatív közétkeztetés a fenntarthatóság jegyében”. A szervezők és a zsűri a magyarországi realitásoknak megfelelő, nagy adagszámban elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú 3 fogásos menü elkészítését várják a nevezőktől. Egy reális, alacsony nyersanyagnormából (nettó 350 Ft/fő) kell a 3 fogásos menüt készíteni, mely során 20 százalékkal magasabb norma áll rendelkezésére annak, aki a tudatosságra és a bio alapanyagok felhasználásra is gondol. A verseny fővédnöke Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. A verseny során készülő ételek…
Read More
Meghirdették a Magyarország étele 2018 és a 2018-as OKÉS országos közétkeztetési szakácsversenyt

Meghirdették a Magyarország étele 2018 és a 2018-as OKÉS országos közétkeztetési szakácsversenyt

  Budapest, 2018. január 11. – Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) első ízben, ám hagyományteremtő jelleggel meghirdeti a „Magyarország étele 2018” elnevezésű szakácsversenyt. Egyúttal 2018-ban hetedik alkalommal rendezik meg az „OKÉS” Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt az ÉTREND és az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (ÉLOSZ) közös szervezésében. Mindkét országos megmérettetés célja a hazai gasztro kultúra továbbfejlesztése, a fenntartható és innovatív megoldások széles körű bemutatása.   Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) meghirdeti a „Magyarország étele 2018” országos melegkonyhai szakácsversenyt, melynek  győztese lesz „Magyarország étele 2018” cím jogos használója. Az első ízben, ám hagyományteremtő jelleggel megrendezésre kerülő verseny egyedülálló kezdeményezés „Hazai ízek, reális jövő!” mottója egyértelműen kifejezi a rangos, szakértői zsűri elvárását, vagyis elsősorban magyar alapanyagokból építkező, könnyen elkészíthető, ám a klasszikus ízvilágot modern formába öntő, innovatív ételt várnak a verseny szervezői. A 2 fordulós versenyre…
Read More
2018-ban is megkezdte a munkát az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

2018-ban is megkezdte a munkát az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

2018 január 8-án a budaörsi Friedmann házban volt az első Chef workshop megtartva, melyen a Nestlé Chef alapleveit ismerhették meg a jelenlévők, valamint a gyakorlatban, ezekkel a termékekkel készült ételeket kóstolhattak a séfek.   A megjelent tagság megismerhette a hamarosan bemutatásra kerülő Magyarország étele projekt, valamint a hetedszerre megrendezésre kerülő „OKÉS” Országos Közétkeztetési szakácsverseny részleteit. Leszámítva a versenykiírás még titkos elemeit.     Ezután Asztalos István, a Séfklub elnöke elmondta, hogy egy nap híján egy éve regnál, ezért röviden értékelte az elmúlt egy esztendő munkáját. Felvázolta, hogy az egy fő tagságból, mára meghaladja a száz főt a tagok száma, és ami még ennél is fontosabb, hogy szinte hónapról-hónapra bővül. Megemlített a Séfek részére felállított jogsegély-szolgálatot, említette a Séfbérlés, vagy a SegítSéf című programot. Kitért a hamarosan záruló 140 díjazott részére…
Read More
Ez az Étrend tényleg a jövőnek épül

Ez az Étrend tényleg a jövőnek épül

2017. december 4-én Várhelyi Miklós meghívására, a csepeli Szamos Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola adott otthont a Séfklub tizenegyedik alkalommal megrendezett „Chef workshop” című projektjének. A kóstolással egybekötött lepény-, és gyümölcslé kóstolót, Sellei Krisztián (a GasztroPrémium Kft. kereskedelmi vezetője), valamint Csipak Tamás (az Eszes Família Kft. képviselője) prezentálta.   A <majdnem egy éve> megújult vezetés, mert szakítani a hagyományokkal és egy baráti klubbá formálta az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének gyűléseit, ahol nagy hangsúlyt kap a szakmaiság, mégis egy igazán fiatalos, vidám hangulattal szembesül az, aki csatlakozik abba. Ennek a bátor és radikális újításnak meg is lett a köszönete, hiszen a tavalyi pangás után, minden hónapban új belépőkkel gazdagodik a mára már száz feletti tagsággal bíró egyesület. Ez a siker <ismerve a vendéglátásban tevékenykedők mozgósításának nehézségeit> önmagáért beszél.   A mostani Chef workshop…
Read More
Friss húsok a Séfklub novemberi gyűlésén

Friss húsok a Séfklub novemberi gyűlésén

  2017.11. 06-án tartotta az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a szokásos havi workshopját, melyen a friss, és érlelt marhahúsok voltak terítéken.   A helyszín ezúttal a budaörsi Friedmann ház – Teri néni étterme ( www.friedmann.hu ) volt, amely hely kiválóan alkalmas rendezvények és kisebb konferenciabeszélgetések megtartására. Vendéglátóink Friedrich Antal tulajdonos, Séf volt, aki a gondos házigazda szerepében mindent meg is tett azért, hogy a Séfek maximális kiszolgálás mellett-, és megfelelő környezetben gyűlésezzenek, valamint, hogy igazán jól érezzék magunkat és a konferencia sikerrel zárulhasson. Ezt ezúton is köszönjük!   A gyűlés Asztalos István köszöntőjével kezdődött, aki ismertette a tagokkal az elmúlt hónap eredményeit, valamint röviden felvázolta a jövőbeli céljaikat.   A köszöntőt követően ifj. Gödry Zoltán a Helit Kft. (www.helit.hu) ügyvezetőjének köszöntőjével kezdődött, aki örömmel jelentette be a jelenlévők részére, hogy újabb megállapodás…
Read More
Sikerrel zárult a Séfklub pályázata!

Sikerrel zárult a Séfklub pályázata!

  Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete pályázatot hirdetett szakácsok részére, melyben Paul Bocuse séfkésre és munkaruha garnitúrára (szakácskabát, nadrág, kötény összeállításban) lehetett pályázni.   A pályázat 2017. augusztus 1. és 2017. szeptember 30. között volt nyitott, tehát ez idő alatt lehetett pályázni.   Asztalos István, a Séfklub elnöke elmondta: „…Büszke vagyok arra, hogy nem egészen fél éves elnökségem alatt egy ilyen volumenű projektet hirdethettünk meg és zártunk sikerrel. Megható volt látni, mennyi ember mozdult meg önzetlenül egy kósza ötlet hívószavára. Jó volt látni a részben konkurens cégek összefogását, pusztán azért, hogy jelen, szakácsoknak kiírt pályázat megvalósulhasson. Ezért ezúton is köszönöm az Aviko, a Helit Kft., a GasztroPrémium Kft. és a Nestlé Proffessional támogatását, mely nélkül ez a projekt nem valósulhatott volna meg.”   A pályázatban az eredeti tervek szerint 130…
Read More
XX. Séfbál a Benczúr hotelban

XX. Séfbál a Benczúr hotelban

  2018-ban közösen rendezi meg a Hotel Benczúr és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a XX. Séfbált, “…vissza a gyökerekhez…” címmel!   A Séfbál fővédnöke: Nemeskövi Dénes, háromszoros olimpiai- és háromszoros világbajnok, Venesz-díjas séf, a bál egyik alapítója.   A Jubileumi Séfbál díszvendége: Gyurasza János, a Korona szálló volt igazgató helyettese, és üzemeltetési igazgatója, egyben a bál alapítója.   A jó ízekről, a látványos fogásokról <a házigazda szerepében> Tégel Imre, és Ortó Gyula Séfek, valamint segítőik gondoskodnak majd.   Időpont: 2018. február 17. szombat,  18 órától   Helyszín: HOTEL Benczúr, Budapest terem (1068. Budapest, Benzúr utca 35.)   Részvételi díj: 13.990,-Ft/fő, amely a következő szolgáltatásokat tartalmazza: üdvözlő koktél bőséges svédasztalos vacsora ásványvíz, üdítő, kávé, bor- és pálinkakóstoló zene és tánc hajnalig belépőjegy, amely tombolajegy is egyben – értékes nyereményekkel 27% ÁFA és 7%…
Read More
2018-ban szakácsversenyekkel és Magyarország ételével jön az Étrend

2018-ban szakácsversenyekkel és Magyarország ételével jön az Étrend

  2017.10. 02-án tartotta az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a szokásos havi workshopját, melyen a kések voltak terítéken.   A helyszín ezúttal a Benczúr hotel (www.hotelbenczur.hu) volt, ahol az előzetes helyszínbejáráson meglepődéssel tapasztaltuk, hogy hány különböző méretű konferenciateremmel büszkélkedik a ház. Vendéglátóink Tégel Imre Séf úr, és Gráf Attila vendéglátás igazgató volt, akik mindent meg is tettek azért, hogy a Séfek maximális kiszolgálás mellett-, és megfelelő környezetben gyűlésezzenek.   A gyűlés Asztalos István köszöntőjével kezdődött, aki megismertette a tagokkal az elmúlt hónap eredményeit, valamint röviden felvázolta a jövőbeli céljaikat.   A köszöntőt követően ifj. Flaschner Kálmán késes-köszörűs beszélt a késekről (www.facebook.com/FlaschnerKesesMukoszorus) , a vásárlás szempontjairól, valamint azok típusairól. Elmondta, hogy a Váci utca 73.-ban található üzlete 1856-ban alakult, így 161 éves tapasztalat van mögöttük.   Őt a debreceni Jeneses József…
Read More
Séfklub Prémium, avagy a kóser konyha workshop

Séfklub Prémium, avagy a kóser konyha workshop

2017. 09. 04-én tartotta az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a szokásos éves nyári szünet utáni első workshopját, melyen a kóserkonyha volt terítéken.   Azonban ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis a gyűlés a Gasztro Prémium Kft. <szinte vadonatúj> vecsési raktárlátogatásával kezdődött. Jeney György, Dénes Attila és szorgos kollégáik körbevezették a Séfeket a raktáron. Találkozott a Séf és a területi képviselő, azonban most ez utóbbi munkahelyén, mely idegenvezetés keretében a szakemberek betekintést nyerhettek a beszállítás gyakorlati hátterébe és informálódhattak arról.   Innen konvojban vonultak át a Gastland M0 Étterem, Hotel és Konferenciaközpontba. Bizonyára megdöntve ezzel a Magyarországi rekordot, mert ilyen hosszú „Séfkonvoj” még talán sosem vonult az M0-áson. A Gastland hotelban a Séfklub azon tagjai, akik a raktárlátogatáson nem vettek részt, már javában sürögtek a konyhában és készítették a finomabbnál-finomabb zsidó ételeket.…
Read More
Közkívánatra egyszerűsítette a szakácsoknak szóló pályázatát a Séfklub

Közkívánatra egyszerűsítette a szakácsoknak szóló pályázatát a Séfklub

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete pályázatot hirdetett szakácsok és szakácstanulók részére. A pályázatban 80 darab teljes munkaruha garnitúrára (1 db szakácskabát, 1 db nadrág, 1 db kötény) és/vagy 50 darab Paul Bocuse séfkésre tudnak igényt benyújtani a pályázók. Pályázni, annak időtartama alatt, 2017. augusztus 1. és 2017. szeptember 30-közötti időszakban van lehetőség.   Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete <sokak visszajelzései alapján> megdöbbenéssel tapasztalta, hogy 3 évnyi munkaviszonyt leigazolni mekkora probléma manapság a szakácsok körében, ezért alkalmazkodva a felmerült igényekhez és <a visszajelzésekre hagyatkozva>  úgy döntött, hogy egyszerűsíti a pályázati feltételeket, így   a pályázathoz tartozó munkáltatói igazolásban a 3 éves munkaviszony helyett, elég lesz ezentúl a szakmában való tevékenységet igazolni.   (A munkáltatói igazolást harmadik félnek, így hatóságnak <továbbra> sem adjuk ki!) A változtatástól függetlenül, a már beérkezett pályázatok természetesen érvényesek maradnak, azokon módosítani nem szükséges!!! A junior…
Read More
Ilyen talán még sosem volt: pályázat szakácsoknak

Ilyen talán még sosem volt: pályázat szakácsoknak

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete pályázatot hirdet szakácsok és szakácstanulók részére. Pályázni, annak időtartama alatt, 2017. augusztus 1. és 2017. szeptember 30-közötti időszakban van lehetőség, melyben egy teljes garnitúra munkaruhára (1 db szakácskabát, 1 db nadrág, 1 db kötény) és/vagy Paul Bocuse séfkésre tudnak igényt benyújtani a pályázók.   Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének tagjaiból és a támogató cégek általi megfigyelőkből álló grémium, a szakácsok között 70 db munkaruha garnitúrát, és 45 db séfkést, míg a szakácstanulók között 10 db munkaruha garnitúrát és 5 db séfkést fog odaítélni az általa felállított kritériumok alapján.   A kiírásnak mindenben megfelelő pályázatok benyújtói a pályázatban azonos eséllyel vesznek részt, függetlenül attól, hogy hány éves szakmai rutinnal rendelkeznek. A pályázatban a szakmai elhivatottságot, a motivációt és a szakmai gondolkodást veszik figyelembe, és jutalmazzák.  …
Read More