Hírek

Bizony, újra jó volt Séfnek lenni…

Bizony, újra jó volt Séfnek lenni…

2017. 02. 06.-án tartotta az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a rendes havi taggyűlését. A gyűlésen Asztalos István, a Séfklub elnöke köszöntötte a jelenlévőket, valamint ismertette az elmúlt hónap eseményeit, történéseit, majd rátért az átadás-átvétellel kapcsolatos problémák ismertetésére és azok következményeire.     Ezek után beszélt a jövőbeli terveikről, valamint az éves tervezett költségvetésről, és a közelgő, 2017. március 6-ai közgyűlésen elfogadtatásra szánt Alapszabály módosításiról, annak okairól, miértjeiről. Végül ismertette a tagsággal kapcsolatos elképzeléseit. Na, itt, ez a pont az, amikor valami elkezdődött. Szerintem nem túlzás kijelenteni, hogy ami az elmúlt hónap alatt összeverődött, az immáron egy használható és komoly tudással bíró egység, olyan egység, ami nem a kényszeres megfelelésben szenved, és amely tevékenységének legfőbb mércéjét a szakmaiság adja. Ez a kollektíva, a fiatalokkal kiegészült idősebb korosztály olyan csapatot alkot, amit…
Read More
Felszállt a fehér füst az Étrend Egyesület tisztújító közgyűlésén

Felszállt a fehér füst az Étrend Egyesület tisztújító közgyűlésén

2017. első komolyabb változása, hogy az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének január 9-én megtartott tisztújító közgyűlésén új elnökség került megválasztásra. A novemberi közgyűlésen tapasztalható mozgósítási hullám tovább fokozódott, így az elnökválasztással kapcsolatos eredmény is megkérdőjelezhetetlenül a változás mellett szólt, ugyanis 91.6%-ban támogatták Asztalos Istvánt abban, hogy Némedi Józsefet ő válthassa a székében, így ő lehessen az Egyesület új elnöke. Megkapták a bizalmat Kelemen Helmut és Kis Zoltán urak is, hogy a Konyhafőnökök Egyesületének alelnöki tisztségét a jövőben betöltsék. Titkárnak pedig Danyi Gábor érdemelt bizalmat.   Az Étrend egyesület alelnöke, Kis Zoltán az alábbi mondatokkal kommentálta megválasztását: „…Tudván, hogy az egyesület alapítása és több évtizedes fennállása óta micsoda kiemelkedő szakemberek voltak ennek a szervezetnek az alkotói és vezetői, óriási megtiszteltetés számomra, hogy az Egyesület alelnökévé választottak! (…) A nagyszerű és megbecsült hazai…
Read More
Tisztújítás Étrend módra

Tisztújítás Étrend módra

Az elmúlt időszakban több jeles esemény is történt a hazai gasztronómia közéletében, azonban egyet mindenképpen kiemelnék. Ez pedig az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének közgyűlése. A nyáron, és a közgyűlést megelőző héten is, a jelenlegi- és az új elnökaspiráns megegyezett abban, hogy „A” és „B” közül döntse el a tagság, hogy ki az, aki a jövőben képviselhesse az egyesületet. Ekkor hangzott el a jelenlegi elnök, Némedi József szájából, hogy „előbb mozgósíts!” Nos, ez megtörtént, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatával szemben, azon a napon harminchat fő volt jelen, akik közül a többség ténylegesen konyhafőnöki pozícióban is tevékenykedik. Így 2017. január 9-én, a jelenlegi elnök Némedi József, valamint a friss erővel érkező Asztalos István személyéről kell majd döntenie a most jelenlévő szakmai grémiumnak. A gyűlés egy bizalmatlansági szavazással kezdődött, melyben Némedi József azt kérdezte, hogy „ki…
Read More
A közétkeztetés OKÉS

A közétkeztetés OKÉS

  Tizenkettő, az ország különböző pontjáról érkező közétkeztető csapat mérte össze tudását tegnap a Hungexpon megrendezett V. Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjében. A “Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett versenyen végül a Sodexo Magyarország Kft. miskolci csapata vehette át az aranyérmet. A közétkeztetők legnívósabb versenyének számító OKÉS-t az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szervezi. A közétkeztetési gasztro kupa idei témája a „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” volt, célja pedig, hogy bebizonyítsa, a hagyományos ízeknek is helye van az étlapon, csupán a közismert fogások modernizálására, a mai kor követelményeihez igazítására van szükség. A versenybe bármely közétkeztetést végző főzőkonyha 2 fős csapata (szakács és segítője) benevezhetett és cégenként akár több csapat is elindulhatott a megmérettetésen. A 26 indulóból…
Read More
Menzakaja? OKÉS!

Menzakaja? OKÉS!

Soha korábban nem tapasztalt érdeklődés mellett zajlott le a 4. OKÉS (Országos KözÉtkeztetési Szakácsverseny) a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában.  Tévéstábok, közvetítés a versenykonyhából, rengeteg érdeklődő, kiállító, szponzor. Ez a verseny már szinte csak nevében hasonlít arra a kedves kis összejövetelre, amelyikkel három évvel ezelőtt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete elindította a vetélkedést. A verseny a szakmai összefogás jegyében került megrendezésre, a szakmai támogatók között ott volt a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége(KÖZSZÖV), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a Magyar Nemzeti Gasztronómniai Szövetség, A Magyar Gasztronómiai Egyesület a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók országos Szövetsége, a Magyar Grill Szövetség, A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége, a Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége, a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezet, a Kortárs Gasztronómiai Egyesület, a…
Read More