Tevékenységünk

Tevékenységünk

 

Egyesületünk <a teljesség igénye nélkül> az alábbi szakmai tevékenységeket végezte:

 

Rendezvények:

  1. UKBA kiállítás:
  • Országos hidegkonyhai szakácsverseny rendezése (profi és tanuló kategória)
  • Szakácspárbaj (profi, amatőr, és tanulókategóriában) szervezése, szakmai követelményeinek kialakítása
  • Amerikai nagykövetség promóciós rendezvényének megszervezése, lebonyolítása. 80 fős vacsora a BGE Alma Mater éttermében
  1. A HOVENTA kiállítás
  • az “üvegkonyha” vezetése 3 napon keresztül
  • a pódiumon Salátakeverési bemutatók
  1. Gasztronómia történeti előadássorozat
  1. Bocuse d’Or Hungary Selection 2010 melegkonyhás verseny magyarországi döntőjének (2010. február 21-22, Hungexpo) megszervezésében való aktív közreműködés, és a jogdíjak megfizetése a jogtulajdonosok felé.
  1. 2011-től minden évben „OKÉS” Közétkeztetési szakácsversenyt rendeztünk

 

  1. Országos Roadshow:

  • kreatív konyháról Buday Péter,
  • minőségbiztosítási módszerekről Both Zsolt,
  • sajtgasztronómiáról Vomberg Frigyes

 

Receptek:

  • Turizmus Rt. részére a Minőségi Védjegy írásos anyagának értékelése, javaslatok megfogalmazása
  • Veszprémtej-Pannontej részére, kb. 50 db tejjel, tejtermékkel készülő ételreceptje.
  • A MALÉV felkérésére a MALÉV CATERING ételeinek megreformálása. Ételreceptek, és technológiai folyamatok kidolgozása.

Szakmai látogatások:

  • Unilever új konyhablokkjának megtekintése
  • Győri regionális verseny zsűrizés
  • Szakmai-baráti kirándulás a lajosmizsei Tanyacsárdába
  • Luxembourg
  • Az Expogast nevű versenyen induló szakácsok felkészítése
  • Látogatás az Expogast 2002 kiállításon.

Publikáció:

  • A vendéglátás című szaklapban havi rendszerességgel jelentettünk meg az egyesülettel és aktuális szakmai kérdésekkel kapcsolatos írásokat
  • A RAABE kiadó gondozásában, a Vendéglátósok Kézikönyvében megjelentettük az egyesület ismertető anyagát
  • Az Oldalas magazinban folyamatosan publikálunk szakmai indíttatású cikkeket, ütköztetünk véleményeket

 

 

 

 

Lektorálta:

 Dr. Sándor Dénes

Főiskolai docens,

Budapesti Gazdasági Egyetem Vendéglátás Intézeti Tanszék.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének korábbi elnöke