Adatvédelmi irányelveink

Ebben a hónapban frissítettük az adatvédelmi irányelveinket annak érdekében, hogy érthetőbb legyen, milyen adatokat gyűjtünk, illetve miért végzünk adatgyűjtést. Fejlesztéseket végeztünk az olyan beállításokon is, amelyeket az Ön adatainak védelme érdekében biztosítunk.

A jelenlegi beállítások, valamint az információfeldolgozás módja nem változik. Pontosítottuk azonban az általunk követett adatvédelmi gyakorlat leírását.

Azért vezetjük be ezeket a módosításokat, mivel az Európai Unió területén hamarosan hatályba lép az Általános adatvédelmi rendelet (GDPR). Az adatvédelmi törvények európai országok közötti összehangolása érdekében hozott rendelet pontosítja azokat a szabályokat, amelyek szerint a cégeknek ismertetniük kell az adatfeldolgozási gyakorlatukat. Adatvédelmi irányelveinket az új előírások szerint módosítottuk, egyúttal olyan változtatásokat is bevezettünk, amelyek világszerte minden Google-felhasználó érdekeit szolgálják.

Érthetőbbé tettük adatvédelmi irányelveinket

Az átdolgozott irányelvek 2018. május 25-én lépnek hatályba.

 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, mint a www.etrendegyesulet.hu és a www.sefklub.hu tulajdonosa számára kiemelt fontosságú cél az oldal látogatói által rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelme, a látogatók információs önrendelkezési jogának biztosítása. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete elkötelezi magát a látogatók személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve járul hozzá az olvasói biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és más ajánlások érvényre juttatásához szükségesek.

Jelen Szabályzatban kinyilvánítjuk azokat az elveket, melyek meghatározzák a személyes adatok védelmével kapcsolatos politikánkat és mindennapos gyakorlatunkat, bemutatjuk azokat a szolgáltatásokat, melyek során látogatóinktól személyes adatokat kérünk, nyilatkozunk továbbá arról, hogy milyen célokra, és hogyan használjuk fel az ilyen jellegű adatokat, illetve hogyan biztosítjuk a személyes adatok megőrzését és védelmét

A Szabályzat kialakítása során figyelembe vettük a vonatkozó hatályos jogszabályokat, illetve a fontosabb nemzetközi ajánlásokat, különös tekintettel az alábbiakra:

  •   A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény;
  •   Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény;
  •   Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény
  •   226/2003. (XII. 13.) Korm. rendelet az elektronikus hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, az elektronikus hírközlési szolgáltatások adatbiztonságáról, valamint az azonosító kijelzés és hívásátirányítás szabályairól
  •   Az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. törvény;

Adataikat, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) ellenőrzésével végezzük. Adatkezelés nyilvántartási száma:   NAIH-a szám: NAIH-145999/2018.

A Szabályzat bármikor elérhető ITT.

Amennyiben látogatóink közül bárki úgy érzi, hogy a jelen szabályzatban foglaltakon túlmenően további kérdése lenne, vagy problémája merülne fel, illetve olyan észrevételt tenne, amely a Szabályzat alapján számára nem, vagy nem teljesen egyértelmű, illetve magyarázatra szorul, kérjük, lépjen kapcsolatba a személyes adatok védelmének biztosításáért felelős kollégánkkal:

Adatvédelmi felelős: Asztalos István (foszerkeszto(kukac)oldalasmagazin(pont)hu ​)

Látogatóink kérése esetén a kérelemben foglaltaknak megfelelően minden esetben részletes tájékoztatást nyújtunk a kezelt személyes adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységről.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete vállalja, hogy amennyiben bármilyen módon változtatna a személyes adatok kezelésére vonatkozó elveiben és gyakorlatában, ezekről a változásokról előzetesen kiértesíti a website olvasóit, hogy azok mindig pontosan és folyamatosan ismerjék az oldal érvényes adatkezelési elveit és gyakorlatát. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete ezzel vállalja, hogy a személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló jelen Szabályzat mindig a ténylegesen alkalmazott elveket és a valóságos gyakorlatot tükrözi.

Ha a személyes adatokat olyan módon szeretnénk felhasználni, hogy ez a felhasználási mód eltérne a személyes adatok gyűjtésekor meghirdetett elvekkel és célokkal, akkor előzetesen e-mailen keresztül értesítjük az érintetteket, akiknek felajánljuk azt a lehetőséget, hogy eldönthessék, vállalják-e, azaz hozzájárulnak-e az új feltételek mentén is személyes adataik korábbiaktól eltérő módon történő kezeléséhez.

 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete magára kötelezőnek ismeri el az adatvédelmi elveit és a tisztes tájékoztatást. Az oldal adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületét illet meg. Adataikat, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) ellenőrzésével végezzük. Adatkezelés nyilvántartási száma:   NAIH-145999/2018.

 

Adatvédelmi felelős: Asztalos István (foszerkeszto(kukac)oldalasmagazin(pont)hu ​)

Az esetleges bejelentéseket a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) (www.naih.hu) tehetik meg, például e-mailben:  ugyfelszolgalat@naih.hu

 

Szeretnénk áttekintést adni arról, milyen típusú adatokat gyűjtünk, amikor Ön a szolgáltatásainkat használja

 

Az adatokat azért gyűjtjük, hogy jobb minőségű szolgáltatásokat nyújthassunk valamennyi felhasználónknak – kezdve az alapvető dolgokkal, például annak kitalálásával, hogy hol tartózkodnak, milyen nyelven beszélnek, egészen a bonyolultabb kérdésekig, például hogy milyen hirdetéseket találnak leginkább hasznosnak, hogy kik azok, akik a legfontosabbak számukra az online felületeken, vagy hogy milyen tartalmak tetszhetnek nekik. Az oldal alkalmazásai által gyűjtött információk felhasználása kizárólag részünkre és informális jellegű. Az ilyen jellegű adatokat a szolgáltatás javítása céljából legfeljebb megtekintjük, de azokról külön listát nem készítünk.

 

Az Ön által létrehozott vagy nekünk átadott dolgok

 

Az oldal hírlevelének feliratkozásakor személyes adatokat ad meg nekünk (e-mail címét és esetlegesen felhasználói nevét). A feliratkozáshoz ezenkívül más adatot nem adott meg.

 

Adatokat gyűjtünk azokról az alkalmazásokról, böngészőkről és eszközökről, amelyekkel hozzáfér a szolgáltatásainkhoz. Ezeknek köszönhetően tudunk az általunk gyűjtött adatokra: egyedi azonosítók, böngészőtípus és -beállítások, eszköztípus és -beállítások, operációs rendszer… Ezenkívül kapunk adatokat arról is, hogy az alkalmazások, böngészők és eszközök milyen interakcióba lépnek a szolgáltatásainkkal, legyen ez a weboldal meglátogatása, vagy a hírlevél olvasása. Ezen adatok közé tartoznak a következők: IP-cím, a látogatás dátuma, időpontja és hivatkozó URL-je.

Ezeket az adatokat akkor gyűjtjük, amikor az eszközön lévő valamelyik szolgáltatás kapcsolatba lép a szervereinkkel – például amikor megnyitja a hírlevelet, vagy amikor az egyik posztunk miatt felkereste az oldalasmagazin.hu, vagy oldalasmagazin.com weboldaunkat.

 

Az adatok gyűjtésére és tárolására különféle technológiákat használunk: cookie-kat, képpontcímkéket, helyi tárhelyeket (például az alkalmazásadatok gyorsítótárát), adatbázisokat és szervernaplókat, azonban erről külön naplót nem készítünk.

A felhasználói adatokat arra használjuk fel, hogy egyre magasabb színvonalon biztosíthassuk szolgáltatásainkat, például abba az irányba fejlesszünk, ami a legjobban passzol az önök szokásaihoz. A felhasználói adatokat időközönként, a fejlesztéseink során arra is felhasználhatjuk, hogy meggyőződjünk a szolgáltatásaink megfelelő működéséről. Az adatokat emellett szolgáltatásaink továbbfejlesztésére is felhasználjuk; például ha tudjuk, hogy mely keresőkifejezéseket írják le a leggyakrabban helytelenül, javítani tudjuk a keresés hatékonyságát a címkézési funkció módosításával.

 

Az adatokat felhasználjuk elemzési és mérési célokra, hogy többet megtudjunk arról, hogyan használják a szolgáltatásainkat. Ha például felkeresi valamelyik webhelyünket, a látogatásával kapcsolatos adatok elemzését felhasználjuk a terméktervezés optimalizálásához. Felhasználjuk azoknak a hirdetéseknek az adatait is, amelyekkel interakcióba lép, így segíteni tudunk a hirdetőknek a kampányaik teljesítményének mérésében. E célra többféle eszközt használunk, többek között a Google Analytics szolgáltatást. Amikor olyan webhelyet keres fel, amely használja a Google Analytics szolgáltatást, akkor a Google és a Google Analytics-ügyfél összekapcsolhatja az adott webhelyen végzett tevékenységekre vonatkozó adatokat a hirdetési szolgáltatásainkat használó egyéb webhelyeken végzett tevékenységekre vonatkozó adatokkal.

 

Az összegyűjtött adatokat (például az e-mail-címet) felhasználjuk közvetlen kapcsolatfelvétel céljából.

 

Az Ön adatainak a jelen Adatvédelmi irányelvekben nem szereplő célokra történő felhasználása előtt a hozzájárulását kérjük. A már meglévő adatait szigorúan bizalmasan kezeljük, és azt harmadik félnek nem adjuk ki.

 

Ha az Európai Unió (EU) adatvédelmi törvényei vonatkoznak az Ön adatainak feldolgozására, akkor biztosítjuk az Ön számára a jelen irányelvekben leírt szabályozási lehetőségeket, így gyakorolni tudja a következő jogait: hozzáférés kérése a saját adataihoz; az adatok frissítése és eltávolítása; az adatok feldolgozhatóságának korlátozása.

 

Adatait a jelen irányelvekben leírt célokra használjuk fel, a hozzájárulást Önnek jogában áll bármikor visszavonni.

 

A jelen adatvédelmi irányelveket időről időre módosíthatjuk. A jelen adatvédelmi irányelvekben biztosított jogait az Ön kifejezett hozzájárulása nélkül nem csökkentjük vagy korlátozzuk. Mindig feltüntetjük a legutóbbi módosítások közzétételének dátumát. Jelentős módosítások esetén szembetűnő értesítést küldünk (például bizonyos szolgáltatások esetében a hírlevélben értesítjük az adatvédelmi irányelvek változásáról).