Séfparádé

Home / Séfparádé
Asztalos István (j) és Nótár László (k) átadja a Magyar Országgyűlés alelnökének, Jakab Istvánnak (b) a Magyarország étele 2018. címet elnyert étel receptjét.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2018-ban először rendezte meg a Séfparádé névre keresztelt szakácsfelvonulást, mely a jövőben a séfek, szakácsok ünnepe lesz, ugyanis a projektet hagyományteremtő jelleggel indították.

A felvonulás érdekessége, hogy minden évben a Magyarország étele szakácsverseny győztese vezeti a sort, a többi résztvevő zeneszóval kísérve, ünnepi hangulatban kíséri őt és a receptet a Parlamenthez, ahol a győztes étel receptúrája átadásra kerül az Országgyűlés hivatalának, megőrizve azt az utókor számára.

A 2018-as felvonulás pillanatai:

A Ferenciek terétől indulva, éppen megérkeznek a szakácsok a Parlamenthez. A séta alatt megbénult a város. Ezzel az akcióval nem kis örömet okoztak a turisták körében, ami az egyik cél is volt.

Még több fénykép IDE KATTINTVA elérhető:

Az ételt vendéglátóipari egységek, szállodák felvehetik a kínálatukba, erről a képre kattintva informálódhatnak: