Hírek

Home / Hírek
Vörösáruk a Séfklub workshopján

Vörösáruk a Séfklub workshopján

2018. május 7-én a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolájában gyűlésezett a Séfklub.     Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének idei ötödik gyűlésére a Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolájában került sor, és ahol a folytatásban a Séfklub gyűlései rendszeresek lesznek.   Asztalos István, nyitotta meg a gyűlést, mégpedig a soron következő versenyekkel kapcsolatos beszédével. Majd kitért arra is, hogy az ÉTREND a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mesterképzés megújítását feladatul kapó bizottságba is tagokat delegált.   Az egyesületi ügyek közt <a teljesség igénye nélkül> említésre kerültek a hamarosan megrendezendő Magyarország étele 2018. (www.magyarorszagetele.hu), valamint az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyek (www.etrendegyesulet.hu/okes). Az Ország ételével kapcsolatban megismertette az éttermek részére kidolgozott rendszer részvételi feltételeit, és kérte a kollégákat, hogy értesítsék egymást, értesítsék az üzleteket, hogy minél szélesebb körben sikerüljön kiterjeszteni…
Tovább
Egyedi díjak készülnek a Magyarország étele szakácsversenyre

Egyedi díjak készülnek a Magyarország étele szakácsversenyre

  Egyedi kézzel készített díjak készülnek a Magyarország étele szakácsversenyre, melynek gyártása a napokban már meg is kezdődött.   Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub) 2018. évben első alkalommal hirdette meg a Magyarország étele 2018 elnevezésű, élőmunkás meleg konyhai szakácsversenyét.   Mint korábban már beszámoltunk az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Pannon Porcelán Kft. stratégiai megállapodásának köszönhetően a „Magyarország étele 2018.” szakácsverseny hivatalos tányérja az egyedi logóval ellátott „Fehér tulipánt” névre hallgató termékcsalád lett, mint ahogyan az egyedi, kézzel festett díjak is a Pannon Porcelán Kft. üzeméből kerülnek ki.  Ezen egyedi termékeknek már folyik is a gyártása.   A nyers arany festék, kiégetés előtt sötét, bronzos színű, ami a 820 C˚-os kiégetés után arany színűre változik… A háttérben egy már kiégetett tál látható. Középen a logó és a felirat kerámiamatricával…
Tovább
A “Fehér tulipánt” a 2018-as hivatalos tányér

A “Fehér tulipánt” a 2018-as hivatalos tányér

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Pannon Porcelán Kft. stratégiai megállapodásának köszönhetően a „Magyarország étele 2018.” szakácsverseny hivatalos tányérja az egyedi logóval ellátott „Fehér tulipánt” névre hallgató termékcsalád lett, mert ennek alapvető piaci célja is az, hogy a méltatlanul mellőzött magyar népművészeti motívumokat visszahozza a családok és a vendéglők asztalára. Ehhez lehet a „Magyarország étele 2018.” szakácsverseny kiváló lehetőség. A Pannon Porcelán Kft., mint a PANNON PORCELÁN védjegy tulajdonosa a piacon egyedüliként ötvözi a hagyományokat, a tradicionális magyar motívumokat a legmodernebb technológiákkal és trendekkel. A PANNON PORCELÁN termékei a legmagasabb minőséget és maradandó értéket jelent, egyedülálló termékei hosszú évtizedekre lehetnek díszei a családi asztalnak és az otthonnak. TOVÁBB A GALÉRIÁHOZ
Tovább
Lehullt a lepel, íme az OKÉS döntősei

Lehullt a lepel, íme az OKÉS döntősei

Befejeződött az „OKÉS” Országos Közétkeztetési Szakácsverseny első fordulójának zsűrizése, mely verseny fővédnöke Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.   2018-ban az ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, valamint az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (ÉLOSZ) közös szervezésében megvalósuló versenyre jelentős túljelentkezés volt tapasztalható.   Dr. Rétvári Bence az EMMI Parlamenti államtitkára az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsverseny sajtótájékoztatóján. 2018. január 11.   Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta: „Ma Magyarországon a közétkeztetés keretei között naponta több, mint egymillió gyermek kap enni, ezért különösen fontos, hogy mi kerül az asztalukra. Célunk, hogy minél több természetes és minél kevesebb mesterséges alapanyagot használjanak fel a konyhákon. A menzák egészséges és változatos étrendje segít abban, hogy felnőtt korban is már az ilyen ételeket keressék és készítsék.”   A szervezők olyan, a magyarországi…
Tovább
Magyarország étele 2018: ezek a döntős ételek!

Magyarország étele 2018: ezek a döntős ételek!

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub) 2018. évben első alkalommal hirdette meg a Magyarország étele 2018 elnevezésű, élőmunkás meleg konyhai szakácsversenyét.   A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, mely alkalmas lehet arra, hogy „Magyarország étele 2018” címet elnyerje.   Elvárás volt, hogy az étel a legtöbb <átlagos felszereltségű> konyhán elkészíthető legyen és értékesítési szempontból is megfeleljen a magyar igényeknek. Fontos szempont még, hogy a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön, egyben a magyar étkezési szokásoknak is megfeleljen az étel, melynek nettó 1500 Ft/adag nyersanyagnormából kell kijönnie.   Magyarország étele sajtótájékoztató   A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések a versenyezni kívánó csapatoktól, mely nevezésekben <a teljesség igénye nélkül> épp úgy megtalálható volt a szarvas, a gyöngytyúk, mint a mangalica és a bárány, mint az…
Tovább
Közgyűlési meghívó

Közgyűlési meghívó

[caption id="attachment_687" align="aligncenter" width="640"] Pixabay[/caption]   Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2018. április 09. 15:30 órára közgyűlést hív össze.   A közgyűlés időpontja: április 09. 15:30 óra   A közgyűlés helye: Friedmann ház – Teri néni étterme Budaörs, Ifjúság útja 22.   Tervezett napirendi pontok:    Beszámoló a 2017. évről. Az elvégzett munkák értékelése. Kapott támogatások, és azok felhasználása. Tagdíj és egyéb bevételek ismertetése, azok felhasználásának megismerése Pénzügyi beszámoló ismertetése, elfogadása szavazással. Szakmai beszámoló ismertetése, elfogadása szavazással. A pénzügyi eredmény ismertetése, elfogadása szavazással.   2018-as évi ügyek: A 2018-as költségvetés ismertetése, elfogadása szavazással. Egyebek   A Közgyűlésen mindenki megjelenésére feltétlenül számítunk! Határozatképtelenség esetén 2018. április 9-ére du. 16:00 órára, újra összehívjuk a közgyűlést, mely a jelenlévő tagok számától függetlenül már határozatképes lesz.     Üdvözlettel!   Elnökség Budapest, 2018. 03.…
Tovább
Vissza a gyökerekhez! Az Astoriában a Séfklub

Vissza a gyökerekhez! Az Astoriában a Séfklub

2018. március 5-én a Danubius Hotel Astoriaban****, gyűlésezett a Séfklub.   Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének idei harmadik gyűlésére a nagy múltú Astoria szállóban, Bálint András, Lakatos Tímea (Séf), Déry Gábor (Séfhelyettes) meghívására került sor, ahol a Séfklub (2011-ben elhunyt) korábbi elnöke, Mózes Péter idejében rendszeresek voltak a gyűlések.   Asztalos István, a korábbi elnök emlékének adózva egy tőle származó idézettel nyitotta meg a gyűlést, mégpedig:   „A jó szakács egy kicsit költő, egy kicsit illuzionista, egy kicsit karmester, azaz a pillanatok művésze.” – Mózes Péter   Majd kitért arra is, hogy az ÉTREND legalább 8-10 éve nem járt a hotelban, így büszke arra, hogy éppen az ő elnöksége alatt „talált haza”. Ezután köszöntötte az újonnan belépőket, és az előadóként jelen lévő Dr. Váradi Évát. Az egyesületi ügyek közt <a teljesség…
Tovább
Közlemény!

Közlemény!

A közétkeztetési versenyek terén komoly félremagyarázásokkal lehet találkozni, ezért nézzük a tényeket, amik, mint tudjuk makacs dolgok és nem hazudnak! Közétkeztetési verseny történelem: ➡2011-ben az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete meghirdette az I. OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyt ➡2012-ben az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete megrendezte az II. OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyt ➡2013-ban az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete megrendezte a III. OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyt, melyhez szakmai partnerként a KÖZSZÖV, míg támogatóként a NÉBIH csatlakozik. (Ebben az évben alakult meg a NÉBIH!!! Igaz a MÉBIH jogutódjaként…) ➡2014-ben az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete megrendezi az IV. OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyt, ennek szakmai partnere a KÖZSZÖV, míg a NÉBIH továbbra is támogatója ➡2015-ben az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete megrendezi az V. OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyt, ennek szakmai partnere a KÖZSZÖV, míg a NÉBIH továbbra is…
Tovább
Sikeres nap sikér nélkül – újra akcióban a Séfklub

Sikeres nap sikér nélkül – újra akcióban a Séfklub

2018. február 10-én szombaton „Gluténmentes táplálkozás a vendéglátás” címmel szakmai napot tartott az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Dobos C. József VSZI. A közös szervezésben megvalósuló rendezvény szervezési feladatait Molnár György, az Étrend egyesület elnöki megbízottja vállalta magára. (Ezt ezúton is köszönjük!)   Talán kimondható, hogy ennyire tematikus szakmai konferenciát a vendéglátás szereplőinek még soha nem szervezetek a gluténmentes témában.   A szakmai workshop köszöntőkkel kezdődött, ahol Horti Andrásné, a Dobos C. József iskola megbízott igazgatója és Asztalos István az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke köszöntötte a megjelenteket. Egyben felhívták a figyelmet az egyre nagyobb tömegeket érintő coeliakia (lisztérzékenység) felismerésének fontosságára.   Mester Ágnes dietetikus a betegség felismerésének fontosságára hívta fel a figyelmet. Valamint elhangzott, hogy ez a krónikus betegség, az egész szervezetre ható élethosszig tartó állapot, amit a…
Tovább
A hír igaz, három fogás 350 forintból

A hír igaz, három fogás 350 forintból

  A hír igaz. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (ÉLOSZ) közös szervezésében 2018-ban immáron hetedszer rendezi meg az „OKÉS” Országos Közétkeztetési szakácsversenyt, amelynek kiemelt célja az ételek modernizálása mellett az ellátási lánc rövidítése, a fenntartható gasztronómia társadalmi jelentőségének fókuszba állítása. Az idei év mottója is erre a tematikára épül: „Innovatív közétkeztetés a fenntarthatóság jegyében”. A szervezők és a zsűri a magyarországi realitásoknak megfelelő, nagy adagszámban elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú 3 fogásos menü elkészítését várják a nevezőktől. Egy reális, alacsony nyersanyagnormából (nettó 350 Ft/fő) kell a 3 fogásos menüt készíteni, mely során 20 százalékkal magasabb norma áll rendelkezésére annak, aki a tudatosságra és a bio alapanyagok felhasználásra is gondol. A verseny fővédnöke Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. A verseny során készülő ételek…
Tovább
Meghirdették a Magyarország étele 2018 és a 2018-as OKÉS országos közétkeztetési szakácsversenyt

Meghirdették a Magyarország étele 2018 és a 2018-as OKÉS országos közétkeztetési szakácsversenyt

  Budapest, 2018. január 11. – Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) első ízben, ám hagyományteremtő jelleggel meghirdeti a „Magyarország étele 2018” elnevezésű szakácsversenyt. Egyúttal 2018-ban hetedik alkalommal rendezik meg az „OKÉS” Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt az ÉTREND és az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (ÉLOSZ) közös szervezésében. Mindkét országos megmérettetés célja a hazai gasztro kultúra továbbfejlesztése, a fenntartható és innovatív megoldások széles körű bemutatása.   Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) meghirdeti a „Magyarország étele 2018” országos melegkonyhai szakácsversenyt, melynek  győztese lesz „Magyarország étele 2018” cím jogos használója. Az első ízben, ám hagyományteremtő jelleggel megrendezésre kerülő verseny egyedülálló kezdeményezés „Hazai ízek, reális jövő!” mottója egyértelműen kifejezi a rangos, szakértői zsűri elvárását, vagyis elsősorban magyar alapanyagokból építkező, könnyen elkészíthető, ám a klasszikus ízvilágot modern formába öntő, innovatív ételt várnak a verseny szervezői. A 2 fordulós versenyre…
Tovább