Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Dél-Alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület és a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület önszerveződéssel, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve forgalomélénkítő és vadhúst népszerűsítő kampányt indít.
Az elmúlt nehéz időszak, a jelenlegi háborús infláció, valamint a rezsiárak növekedése a turizmus-vendéglátást szinte soha nem látott nehéz helyzetbe hozta, ezért fontosnak érezzük, hogy az új programmal igyekezzünk a fogyasztókat minél nagyobb számban az egységekbe terelni, forgalmat generálva ezzel a vendéglátás szereplőinek.
Az elmúlt években számtalan szokás alakult ki, mely biztos forgalmat hozott a csatlakozó egységeknek. Ilyen volt például a Márton-nap hagyományához köthető libalakoma is. Azt azonban látni kell, hogy a mostani alapanyagárak – kiemeleten a libahús árnövekedése – a keresletet valószínűsíthetően csökkenteni fogják, ezért számottevő haszon sem várható általuk. Szükségesnek érezzük tehát egy új attrakció megalkotását, mely alkalmas a fogyasztók megszólítására, valamint alkalmazkodni képes a hazai borkínálathoz.
Ezért az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Dél-Alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület, és a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület összefogásával egy új forgalomgeneráló kampányt hirdet. Ehhez azok az éttermek csatlakozhatnak, amelyek november 18-tól november 27-ig önkéntesen vállalják, hogy a kínálatukban elérhetővé tesznek legalább egy, a magyar erdőkből származó vadételt.
A program sikerességéhez hozzájárulhat, hogy vadhúsból Magyarországon nagyon jól állunk, ráadásul az egészségre gyakorolt pozitív hatásuk miatt is indokolt ezen termékek fogyasztásának ösztönzése. A vadhús ára jelenleg még a marhahús árát sem éri el, ennek ellenére az uniós átlag alatti az egy főre eső átlagos vadfogyasztásunk.
A kedvező beszerzési ár miatt az értékesítésben rentábilis megtérülés és profit valószínűsíthető. A csatlakozó egységek önként dönthetik el a részvételi szándékukat, ráadásul ez semmi új beruházást és extra nagy rákészülést nem igényel.
A program az országos lefedettsége miatt az állami költségvetést is kimutathatóan növeli.
Mi a teendő?
A feladatunk tehát az, hogy egy összefogáson alapuló figyelemfelkeltő kampányt indítsunk a lakosság irányába.
A kampányban el kell érni, hogy a lakosság minél szélesebb körben értesüljön a programról, így rávehető arra, hogy keresse a vadhúsból készült ételeket a csatlakozó egységekben.
Első lépésként a #vadateszem kampányszó felhasználásával a vendéglátóipari egység saját közösségi csatornáján posztoljon, hogy csatlakozott a #vadateszem kampányhoz. Ezáltal a vendégek számára kereshetővé válik, hogy az Ön étterme is részt vesz a programban.
A hatékonyság növelése érdekében ajánlott külön-külön posztban bemutatni a kínálatban szereplő vadételeket, illetve javasolt a vendégek hasonló kommunikációra való serkentése a #vadateszem keresőszó felhasználásával. Utóbbi az egységeknek plusz megjelenést biztosít.
Az ilyen célzott akciók ma már a közösségi portálokon egy-egy kulcsszóval kereshetővé válnak, így ennek a programnak is van hívó szava – #vadateszem – , mely kiválóan kommunikálható mind a szervezők, mind a csatlakozó egységek, mind a vendégek részéről.
Kérjük, csatlakozzon Ön is ahhoz a programhoz, melynek csak nyertesei lehetnek.
Gyakran ismételt kérdések:
Kik csatlakozhatnak?
A programban részt vehet bármely vendéglátásban aktívan részt vevő egység, amely vállalja, hogy 2022. november 18-tól november 27-ig tartó időszakban vadételt tart a kínálatában. (Étlap, Séftábla, Heti-, vagy havi étlapbetét, Menü stb.)
Hogyan csatlakozhatnak?
Első lépésként a #vadateszem kampányszó felhasználásával a vendéglátóipari egység saját közösségi csatornáján posztoljon, hogy csatlakozott a #vadateszem kampányhoz. Ezáltal a vendégek számára kereshetővé válik, hogy az Ön étterme is részt vesz a programban. A hatékonyság növelése érdekében ajánlott külön-külön posztban bemutatni a kínálatban szereplő vadételeket, illetve javasolt a vendégek hasonló kommunikációra való serkentése a #vadateszem keresőszó felhasználásával. Utóbbi az egységeknek plusz megjelenést biztosít.
Honnan kell a vadhúst beszereznem?
A vadhús bárhonnan beszerezhető.
Javaslatunk:
Fiwi-Hűt Kft.
2890 Tata, Molnár u. 2.
Telefon: +36 34 483 550
Email: info@fiwi.hu
Meddig kell a vadhúsból készülő ételt a kínálatban tartanom?
2022. november 18-tól november 27-ig.
Mennyiért kell a vadételt adnom?
A programban részt vevő egységek erről maguk dönthetnek.