Séfklub: Évzáró taggyűlés – Chef workshop

2022. december 5.-én a Jaromir Open Road Bázis étteremben rendezte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete soron következő taggyűlését. A szokásos havi taggyűlésen bemutatkoztak a McCain kínálatában szereplő burgonyatermékek, mely kóstolóhoz a Heinz és az Upfield termékei is felhasználásra kerültek.

A taggyűlésen Asztalos István elnök köszöntötte a megjelent Séfeket. Majd bejelentésre került, hogy a VI. Magyarország étele szakácsversenyre, 2022. december 16-áig lehet nevezni. Ezért kérte a tagság segítségét a mozgósításban.

Bővebb információ: https://magyarorszagetele.hu/magyarorszag-etele-2023-szakacsverseny/

Az elnök beszélt még a soron következő programjaikról:

  • a „Befordúltam a konyhára” című rajzpályázatról. Egyben kérte a tagság segítségét a mozgósításban, hogy minél szélesebb körben sikerüljön felhívni a figyelmet a gasztronómia szépségére, területére. Bővebb információ: https://magyarorszagetele.hu/rajzpalyazat-2023/
  • Szó volt továbbá, a korábban megkötött együttműködésekről is, melynek eredményeként a 2023-as évben a McCain-el, Bonduelle-el és az Upfield-al is sikerült meghosszabbítani a korábban már sikeres együttműködést.
  • Elmondta továbbá a tagságnak, hogy az ötödik évben a Magyarország étele szakácsverseny már nemzeti értékké vált.
  • Végül pedig kérdéseket is tehettek fel a jelenlévők.

Szamos Mátyás Tányérdesszert verseny

Ezt követően az elnök ismertette a következő határokon átívelő kezdeményezésüket, melynek megalkotása során a motiváció az volt, hogy az éttermek többségében a desszertkínálat szinte biztosan a Somlói galuskával, Madártejjel, Gubák valamelyikével, vagy fagylalt kelyhekkel, esetleg még a palacsintákkal kimerül. Ez pedig nem jó.

Ezzel szeretnének valamit kezdeni, ide célozva úgy döntöttek, hogy a modernizálás és a program kommunikációs erejére támaszkodva, a témára való figyelem ráirányítása céljából, valamint a kollégák tudásának bővítése érdekében Tányérdesszert versenyt hirdetnek, mely a Magyarország étele programon belül, de mégis önálló versenyként valósul majd meg és a témája szintén a Petőfi bicentenáriumhoz kapcsolódik, valamint erre is várjuk majd a határon túli honfitársaink jelentkezését.

Erre a versenyre január 30-ig lehet majd nevezést leadni és a március 18-ai döntővel zárul. A kötelező alapanyag pedig a BIO liszt és BIO tojás lesz.

A taggyűlés innentől a szokásos forgatókönyv szerint a McCain burgonyatermékeket felvonultató kóstolóval folytatódott. Kóstolható volt például a CRUNCHY PETALS „S” alakú sós héjas burgonyaszeletek ropogós bevonattal, vagy az Extra Crispy Emmental Sticks, mely ementáli rudacskák zsemlemorzsa bundában, elősütve, gyorsfagyasztott termékként került forgalomba.

Nyíri Erik a McCain képviseletében elmondta: Az ementáli rudacskák hagyományos olvadó sajt formájában, hihetetlenül ropogós bundában egy tökéletesen finom köret bármilyen ételhez.

A kóstoló közben elhangzott, hogy a 2023-as év januárjától-áprlisig tartó időszakban minden 10 karton (melyből 6 kartonnak kell a sajtrudacskának lenni) McCain terméket vásárló részére 8 literes fritőzt adnak majd ajándékba.

Bővebben: www.mccain-foodservice.hu

Ezek mellett a Heinz és az Upfield Professional termékei voltak még bemutatva. Blendea Károly az Upfield Professional képviseletében a Rama termékek megújult csomagolását mutatta be a jelen lévő Séfeknek. Míg Molnár Viktor a Heinz termékekről beszélt a jelenlévőknek.

Bővebben: www.upfieldprofessional.com és https://www.infood2000.hu/

Még több fotó ide kattintva elérhető >>>

A következő taggyűlésre január 9-én kerül sor.