Magyarország étele ®

Home / Magyarország étele ®

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2018-ban melegkonyhás szakácsversenyt hirdet, melynek nyertese lesz  “Magyarország étele 2018” cím jogos használója.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub) 2018. évben első alkalommal hirdeti meg az Magyarország étele 2018 nevű melegkonyhás szakácsversenyt, melyen várják az ország minden tájáról, a versenyezni kívánó csapatok jelentkezését.

A verseny témája: Hazai ízek, mint reális jövő

Alapanyag megkötés: A verseny során kötelezően használandó két alapanyag 2018. január 11-én tartandó sajtótájékoztatón kerül kihirdetésre!

A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris étel(ek) nevezését várja, mely alkalmas lehet arra, hogy a „Magyarország étele 2018” címet elnyerje.

Elvárás, hogy az étel a legtöbb konyhán elkészíthető legyen és értékesítési szempontból is megfeleljen a magyar igényeknek. Az étel elkészítése során, fontos szempont, hogy a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön, egyben a magyar étkezési szokásoknak is feleljen meg az étel.

A teljes kiírást elérhető a Magyarország étele projekt weboldalán:

www.magyarorszagetele.hu

Zsűri elnöke:

Varga Károly –  többszörös olimpiai-, Európa-, és világbajnok, Venesz- és kétszeres Aranysapka díjas. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt birtokosa.

Zsűri tagjai:

Ács Lajos – mesterszakács, a dunabogdányi Forgó étterem konyhafőnöke
Hidvégi Hedvig – a BGE delegáltja, szakoktató, főiskolai tanársegéd, oktatás támogatási koordinátor, élelmiszermérnök
Kelemen Helmut – mesterszakács, szakoktató, az ÉTREND Egyesület alelnöke
Kerekes Sándor – Csókafészek étterem kreatív séf, Őshonos delikát tulajdonos, Szakácskönyv a magyar szürkéhez szerzője
Nemeskövi Dénes – háromszoros olimpiai-, és világbajnok, Venesz-, és Fehér sapka díjas mesterszakács
Várhelyi Miklós – szakács szakoktató, olimpia bajnok, Venesz-, és Aranysapka díjas mesterszakács