Egyesületünk <a teljesség igénye nélkül> az alábbi szakmai tevékenységeket végezte:
Rendezvények:
UKBA kiállítás:
- Országos hidegkonyhai szakácsverseny rendezése (profi és tanuló kategória)
- Szakácspárbaj (profi, amatőr, és tanulókategóriában) szervezése, szakmai követelményeinek kialakítása
- Amerikai nagykövetség promóciós rendezvényének megszervezése, lebonyolítása. 80 fős vacsora a BGE Alma Mater éttermében
A HOVENTA kiállítás
- az "üvegkonyha" vezetése 3 napon keresztül
- a pódiumon Salátakeverési bemutatók
Egyéb szakmai rendezvények, programok:
- Gasztronómia történeti előadássorozat
- Országos szakács-cukrász tanulóverseny zsűrizése a Gundel szakiskolában
- A MOM parkban egy grill sütési verseny lebonyolítása, zsűrizése: Jeles Zoltán, Czímer Csaba, Pálvögyi István, Varga István, Sándor Dénes
- A második Thai ételkészítési tanfolyam szervezésében és lebonyolításában nyújtott segítség
- A győri regionális szabad tűzön készülő ételek versenyén zsűrizés: Nemeskövi Dénes, Vomberg Frigyes, Sándor Dénes
- Gasztropont rendezvénysorozaton előadások tartása: Zsolnay Gábor, Vomberg Frigyes, Sándor Dénes
- A dél-afrikai WCTFH (Világ Szakácsai az Éhezők Megsegítésére) rendezvényen részvétel: Sándor Dénes, Vomberg Frigyes
- Tojásfesztiválon előadás tartása: Both Zsolt
- A WACS európai konferenciáján való részvétel: Pető István, Sátor László, Sándor Dénes
- A 2004. évi nemzetközi verseny szervezése: Ments András
- A 2004. évi dublini junior verseny selejtezőjének lebonyolítása: Czímer Csaba, Pető István, Sándor Dénes
- A decemberi ülésünkön egy Gasztronómia történeti előadássorozat Dr. Draveczky Balázs emlékére
- Bocuse d’Or Hungary Selection 2010 melegkonyhás verseny magyarországi döntőjének (2010. február 21-22, Hungexpo) megszervezésében való aktív közreműködés, és a jogdíjak megfizetése a jogtulajdonosok felé.
- Gasztropont rendezvénysorozaton előadások tartása: Zsolnay Gábor, Vomberg Frigyes, Both Zsolt, Kovács Lajos munkaruha
- Lengyelországi tőkehalfogó- és főzőverseny: Pálvölgyi István, Nemeskövi Dénes, Varga István
- Grill világbajnokság zsűrizés: Sándor Dénes
- Nemzetközi szakácsnap (első alkalommal Magyarországon!)
-
A WACS európai elnöki konferenciáján való részvétel (Málta, Budapest): Sándor Dénes
Díszvacsorán segítő séf: Varga István - A 2005. évi Gasztrorandevú szervezése: Ments András
- Jótékonysági ételosztás a Szemere u. iskolában
- Életműdíj, 2005-ban kitüntetett: Jenei Gyula
- Fiatal chef díj, 2005-ben nyerte: Mile József
- Egészséges termékek és táplálkozás népszerűsítése (bemutatók)
- A 2005-ös hazai, nemzetközi verseny szervezése, lebonyolítása
- 2011-től minden évben „OKÉS” Közétkeztetési szakácsversenyt rendeztünk
- 2017. május 11-én az Égészséges Táplálkozásért Egyesülettel közösen megrendeztük az I. Szakmai Nap című rendezvényünket a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.
Országos Roadshow:
- kreatív konyháról Buday Péter,
- minőségbiztosítási módszerekről Both Zsolt,
- sajtgasztronómiáról Vomberg Frigyes
Receptek:
- Turizmus Rt. részére a Minőségi Védjegy írásos anyagának értékelése, javaslatok megfogalmazása
- Veszprémtej-Pannontej részére, kb. 50 db tejjel, tejtermékkel készülő ételreceptje.
- A MALÉV felkérésére a MALÉV CATERING ételeinek megreformálása. Ételreceptek, és technológiai folyamatok kidolgozása.
Szakmai látogatások:
- Unilever új konyhablokkjának megtekintése
- Győri regionális verseny zsűrizés
- Szakmai-baráti kirándulás a lajosmizsei Tanyacsárdába
- Luxembourg
- Az Expogast nevű versenyen induló szakácsok felkészítése
- Látogatás az Expogast 2002 kiállításon.
- Szakmai-baráti kirándulás a lajosmizsei Tanya csárdába
Publikáció:
- A vendéglátás című szaklapban havi rendszerességgel jelentettünk meg az egyesülettel és aktuális szakmai kérdésekkel kapcsolatos írásokat: Vomberg Frigyes, Sándor Dénes
- A RAABE kiadó gondozásában, a Vendéglátósok Kézikönyvében megjelentettük az egyesület ismertető anyagát
- Médiaszereplés: Buday Péter – TV, Sándor Dénes – Duna TV
- A Gasztrofórum című szaklapban Kelemen Endre, Zsolnay Gábor írásait olvashattuk
- Médiaszereplés: Buday Péter – TV2,
- Az Élelmezésvezetők c. szaklapban a tojással kapcsolatos cikksorozat megírása: Sándor Dénes
- Az Oldalas magazinban folyamatosan publikálunk szakmai indíttatású cikkeket, ütköztetünk véleményeket
- 2017. június 21-én szakmai partnerségünkkel elindult a "Meló után!" című szakmaközéleti beszélgetős műsor.
Lektorálta:
Dr. Sándor Dénes
Főiskolai docens,
Budapesti Gazdasági Egyetem Vendéglátás Intézeti Tanszék.
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének korábbi elnöke