Tevékenységünk

Egyesületünk <a teljesség igénye nélkül> az alábbi szakmai tevékenységeket végezte:

 

Rendezvények:

 

UKBA kiállítás:

  • Országos hidegkonyhai szakácsverseny rendezése (profi és tanuló kategória)
  • Szakácspárbaj (profi, amatőr, és tanulókategóriában) szervezése, szakmai követelményeinek kialakítása
  • Amerikai nagykövetség promóciós rendezvényének megszervezése, lebonyolítása. 80 fős vacsora a BGE Alma Mater éttermében

 

A HOVENTA kiállítás

  • az "üvegkonyha" vezetése 3 napon keresztül
  • a pódiumon Salátakeverési bemutatók

 

Egyéb szakmai rendezvények, programok:

  • Gasztronómia történeti előadássorozat
  • Országos szakács-cukrász tanulóverseny zsűrizése a Gundel szakiskolában
  • A MOM parkban egy grill sütési verseny lebonyolítása, zsűrizése: Jeles Zoltán, Czímer Csaba, Pálvögyi István, Varga István, Sándor Dénes
  • A második Thai ételkészítési tanfolyam szervezésében és lebonyolításában nyújtott segítség
  • A győri regionális szabad tűzön készülő ételek versenyén zsűrizés: Nemeskövi Dénes, Vomberg Frigyes, Sándor Dénes
  • Gasztropont rendezvénysorozaton előadások tartása: Zsolnay Gábor, Vomberg Frigyes, Sándor Dénes
  • A dél-afrikai WCTFH (Világ Szakácsai az Éhezők Megsegítésére) rendezvényen részvétel: Sándor Dénes, Vomberg Frigyes
  • Tojásfesztiválon előadás tartása: Both Zsolt
  • A WACS európai konferenciáján való részvétel: Pető István, Sátor László, Sándor Dénes
  • A 2004. évi nemzetközi verseny szervezése: Ments András
  • A 2004. évi dublini junior verseny selejtezőjének lebonyolítása: Czímer Csaba, Pető István, Sándor Dénes
  • A decemberi ülésünkön egy Gasztronómia történeti előadássorozat Dr. Draveczky Balázs emlékére
  • Bocuse d’Or Hungary Selection 2010 melegkonyhás verseny magyarországi döntőjének (2010. február 21-22, Hungexpo) megszervezésében való aktív közreműködés, és a jogdíjak megfizetése a jogtulajdonosok felé.
  • Gasztropont rendezvénysorozaton előadások tartása: Zsolnay Gábor, Vomberg Frigyes, Both Zsolt, Kovács Lajos munkaruha
  • Lengyelországi tőkehalfogó- és főzőverseny: Pálvölgyi István, Nemeskövi Dénes, Varga István
  • Grill világbajnokság zsűrizés: Sándor Dénes
  • Nemzetközi szakácsnap (első alkalommal Magyarországon!)
  • A WACS európai elnöki konferenciáján való részvétel (Málta, Budapest): Sándor Dénes
    Díszvacsorán segítő séf: Varga István
  • A 2005. évi Gasztrorandevú szervezése: Ments András
  • Jótékonysági ételosztás a Szemere u. iskolában
  • Életműdíj, 2005-ban kitüntetett: Jenei Gyula
  • Fiatal chef díj, 2005-ben nyerte: Mile József
  • Egészséges termékek és táplálkozás népszerűsítése (bemutatók)
  • A 2005-ös hazai, nemzetközi verseny szervezése, lebonyolítása
  • 2011-től minden évben „OKÉS” Közétkeztetési szakácsversenyt rendeztünk
  • 2017. május 11-én az Égészséges Táplálkozásért Egyesülettel közösen megrendeztük az I. Szakmai Nap című rendezvényünket a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. 

 

Országos Roadshow:

  • kreatív konyháról Buday Péter,
  • minőségbiztosítási módszerekről Both Zsolt,
  • sajtgasztronómiáról Vomberg Frigyes

 

Receptek:

  • Turizmus Rt. részére a Minőségi Védjegy írásos anyagának értékelése, javaslatok megfogalmazása
  • Veszprémtej-Pannontej részére, kb. 50 db tejjel, tejtermékkel készülő ételreceptje.
  • A MALÉV felkérésére a MALÉV CATERING ételeinek megreformálása. Ételreceptek, és technológiai folyamatok kidolgozása.

 

Szakmai látogatások:

  • Unilever új konyhablokkjának megtekintése
  • Győri regionális verseny zsűrizés
  • Szakmai-baráti kirándulás a lajosmizsei Tanyacsárdába
  • Luxembourg
  • Az Expogast nevű versenyen induló szakácsok felkészítése
  • Látogatás az Expogast 2002 kiállításon.
  • Szakmai-baráti kirándulás a lajosmizsei Tanya csárdába

 

Publikáció:

  • A vendéglátás című szaklapban havi rendszerességgel jelentettünk meg az egyesülettel és aktuális szakmai kérdésekkel kapcsolatos írásokat: Vomberg Frigyes, Sándor Dénes
  • A RAABE kiadó gondozásában, a Vendéglátósok Kézikönyvében megjelentettük az egyesület ismertető anyagát
  • Médiaszereplés: Buday Péter – TV, Sándor Dénes – Duna TV
  • A Gasztrofórum című szaklapban Kelemen Endre, Zsolnay Gábor írásait olvashattuk
  • Médiaszereplés: Buday Péter – TV2,
  • Az Élelmezésvezetők c. szaklapban a tojással kapcsolatos cikksorozat megírása: Sándor Dénes
  • Az Oldalas magazinban folyamatosan publikálunk szakmai indíttatású cikkeket, ütköztetünk véleményeket
  • 2017. június 21-én szakmai partnerségünkkel elindult a "Meló után!" című szakmaközéleti beszélgetős műsor.

 

 

 

 

Lektorálta:

 Dr. Sándor Dénes

Főiskolai docens,

Budapesti Gazdasági Egyetem Vendéglátás Intézeti Tanszék.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének korábbi elnöke