Csatlakozás

Hogyan lehet csatlakozni?

Kérjük azokat a kollégákat, Séfeket, akik kedvet éreznek, és tenni szeretnének, valamint részt vállalni az Egyesület céljainak megvalósításában, csatlakozási szándékukat jelezzék az elnökségnél:

Az Egyesületbe való csatlakozáshoz, küldj egy önéletrajzot és egy motivációs levelet, melyben leírod, hogy miért akarsz a Séfklub tagja lenni, és melyben pár mondatban be is mutatod magad. Ezek alapján az elnökség két tagja javaslatot tesz a felvételedre, amit a tagságnak kell jóvá hagyni. (Így, ezzel a kétlépcsős rendszerrel biztosítható a magas szakmai színvonal.)

Az Egyesület a kapott motivációs levél alapján kétféle, amolyan lépcsőzetes tagságról: “pártolói tagságról”, esetleg kivételes esetekben “rendes tagságról”, vagy a csatlakozás teljes elutasításáról is dönthet.

Csatlakozási nyilatkozat (katt) >>>

.

Három féle tagdíj közül lehet választani:

➡ Aktív tagdíj: évi 40000.- Ft (Jár vele hímzett Bragard kabát, szavazati jog, logohasználat, jogsegélyszolgálat, stb.-stb.)

➡ Nyugdíjas tagdíj: évi 20000.- Ft (Jár vele hímzett Bragard kabát, szavazati jog, logohasználat, jogsegélyszolgálat, stb.-stb.)

➡ Pártolói tagdíj: évi 10000.- Ft (Nem jár vele szavazati jog, kabát, logohasználat és jogsegély, de pártolói tagként jelen lehet az egyesület rendezvényein.)

.

Aki utalna, az erre a számlaszámra utalhatja a tagdíjat, de legyetek kedvesek a közleménybe odaírni, hogy melyik tagdíjat fizetitek, valamint a neveteket és az aktuális évet is tűntessétek fel. (Példa: “Teszt Elek 2022-es Aktív tagdíj”)

.

Bankszámlaszám:

Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

OTP Bank Nyrt. 11732150-23230301

.

(Az Egyesület fenntartja magának a jogot, a kezdeményezett tagsági jogviszony elutasításához.)

.

.


.

Miért érdemes a Séfek klubjába lejárni?

Talán azért, mert szükség van egy szakmai fórumra, ahol bármit – sőt annak az ellenkezőjét is – lehet kérdezni, vagy mondani…

Talán azért, mert a Magyar Konyhafőnökök Egyesülete olyan nemes célokat kíván megvalósítani, mint versenyek szervezése, támogatása, különféle képzések, pl. séfképzés beindítása, a magyar gasztronómia régi, jó hírének az aktuális trendeknek megfelelő képviselete, a fiatal és az idős kollégák támogatása…

Talán azért, mert a séfek a munkahelyeiken a munkavégzésük, beosztásuk miatt genetikailag magányos óriások, éppen ezért szükségük lehet egy, velük a tűzhely azonos oldalán álló közösségre…

Talán azért, mert az Egyesületbe csak úgy lehet új tag valaki, ha jelentkezik, és ezt követően az elnökség a tag felvételét javasolja, a tagság pedig ezt jóváhagyja, ezzel a többlépcsős folyamattal biztosítható a magas szakmai színvonal.

Talán azért, mert az Egyesület országos hálózatot szeretne kiépíteni, ezzel is biztosítva a fenti gondolatokkal azonosuló kollégák részvételét a klubéletben.

.

Mit vár az Egyesület a (leendő) tagjától, illetve miért legyek (vagy ne legyek) Egyesületi tag?

Egyesületi tagnak lenni az egy igen különleges, presztízs értékű státusz. Egyrészt azért, mert a tagok egy-egy klubdélutánon egy tematikus, aktuális információkat tartalmazó beszámoló meghallgatása, esetleg egy cég bemutatkozása után, kötetlen beszélgető fórumon vehetnek részt. Másrészt, mert mindenki – jó esetben – saját munkája mellett egy közösség céljainak a megvalósításában vehet részt, mint például termékajánlások, receptírások, bemutatókon való részvételek, versenyekre való felkészítések, stb.

.

Hogyan lehet részt venni egy klubülésen?

Az Egyesület plenáris üléseit minden hónap első hétfőjén, 16 órakor rendezzük.

.

Utóirat helyett:

Aki, úgy gondolja, hogy kellene valamit tenni, menni vagy jönni, ne (tejszín)habozzon, csatlakozzon! Alkotás, vita, humor, ne légy magányos séf úr!

Dr. Sándor Dénes
2002-es írása alapján