Csatlakozás

Hogyan lehet csatlakozni?

Kérjük azokat a kollégákat, Séfeket, akik kedvet éreznek, és tenni szeretnének, valamint részt vállalni az Egyesület céljainak megvalósításában, csatlakozási szándékukat jelezzék az elnökségnél:

Az Egyesületbe való csatlakozáshoz, küldj egy önéletrajzot és egy motivációs levelet, melyben leírod, hogy miért akarsz a Séfklub tagja lenni, és melyben pár mondatban be is mutatod magad. Ezek alapján az elnökség két tagja javaslatot tesz a felvételedre, amit a tagságnak kell jóvá hagyni. (Így, ezzel a kétlépcsős rendszerrel biztosítható a magas szakmai színvonal.)

Az Egyesület a kapott motivációs levél alapján kétféle, amolyan lépcsőzetes tagságról: “pártolói tagságról”, esetleg kivételes esetekben “rendes tagságról”, vagy a csatlakozás teljes elutasításáról is dönthet.

(Az Egyesület fenntartja magának a jogot, a kezdeményezett tagsági jogviszony elutasításához.)

Miért érdemes a Séfek klubjába lejárni?

Talán azért, mert szükség van egy szakmai fórumra, ahol bármit – sőt annak az ellenkezőjét is – lehet kérdezni, vagy mondani…

Talán azért, mert a Magyar Konyhafőnökök Egyesülete olyan nemes célokat kíván megvalósítani, mint versenyek szervezése, támogatása, különféle képzések, pl. séfképzés beindítása, a magyar gasztronómia régi, jó hírének az aktuális trendeknek megfelelő képviselete, a fiatal és az idős kollégák támogatása…

Talán azért, mert a séfek a munkahelyeiken a munkavégzésük, beosztásuk miatt genetikailag magányos óriások, éppen ezért szükségük lehet egy, velük a tűzhely azonos oldalán álló közösségre…

Talán azért, mert az Egyesületbe csak úgy lehet új tag valaki, ha jelentkezik, és ezt követően az elnökség a tag felvételét javasolja, a tagság pedig ezt jóváhagyja, ezzel a többlépcsős folyamattal biztosítható a magas szakmai színvonal.

Talán azért, mert az Egyesület országos hálózatot szeretne kiépíteni, ezzel is biztosítva a fenti gondolatokkal azonosuló kollégák részvételét a klubéletben.

Mit vár az Egyesület a (leendő) tagjától, illetve miért legyek (vagy ne legyek) Egyesületi tag?

Egyesületi tagnak lenni az egy igen különleges, presztízs értékű státusz. Egyrészt azért, mert a tagok egy-egy klubdélutánon egy tematikus, aktuális információkat tartalmazó beszámoló meghallgatása, esetleg egy cég bemutatkozása után, kötetlen beszélgető fórumon vehetnek részt. Másrészt, mert mindenki – jó esetben – saját munkája mellett egy közösség céljainak a megvalósításában vehet részt, mint például termékajánlások, receptírások, bemutatókon való részvételek, versenyekre való felkészítések, stb.

Hogyan lehet részt venni egy klubülésen?

Az Egyesület plenáris üléseit minden hónap első hétfőjén, 16 órakor rendezzük.

Utóirat helyett:

Aki, úgy gondolja, hogy kellene valamit tenni, menni vagy jönni, ne (tejszín)habozzon, csatlakozzon! Alkotás, vita, humor, ne légy magányos séf úr!

 

 

 

Dr. Sándor Dénes
2002-es írása alapján