I. szakmai nap és Kezünkben a jövő! konferencia a Vendéglátóipari Múzeumban

Meghívó, a Kezünkben a jövő! – a hazai ökológiaI  (organikus, biológiai, bio)  élelmiszerek helye és  szerepe a társadalmi étkeztetésben című EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület Konferenciájára és az ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesületének  I.Szakmai Nap című rendezvényére

 

Fővédnök:

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

 

Dr. Zsigó Róbert

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

 

Dr. Ónodi – Szűcs Zoltán

egészségügyért felelős államtitkár

 

Szakmai támogató:

Magyar Biokultúra Szövetség

Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

 

Helyszín:  

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Színházterem

            1036 Budapest, Korona tér 1.

 

Időpont:   

2017. május 11. 10-16 óráig

 

Nyilvántartási szám: SZTK- 11589/2015                  Akkreditációs pontértéke: 17

 

Program:   

9:00-10:00    Regisztráció

 

10:00-10:40    Köszöntők 

  • Kelemen Viktória. Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere
  • Dr. Pleva György, Nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági hivatal, igazgatója
  • Kiss Imre, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója
  • Czeller Gábor, Magyar Biokultúra Szövetség elnöke
  • Asztalos István, Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete elnöke

  

TISZTELETBELI ELNÖKI CÍMEK ÁTADÁSA

 

10:40-10:50   Megnyitó: Lőrinczné Táborfi Julianna, EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület elnöke

 

10:50-11:10   RÖVIDELLÁTÁSÚ LÁNC LEHETŐSÉGE A KÖZÉTKEZTETÉSBEN 

                    ifj. Hubai Imre – Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős alelnöke

 

11:10-11:30    HAZAI HELYZETKÉP A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁRÓL, KÜLÖNÖS

                     TEKINTETTEL A CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEKRE

                     Dr. Bíró Krisztina, EMMI Közegészségügyi – Járványügyi – Egészségügyi – Igazgatóság

 

11:30-11:50    AZ EURÓPAI ÉLELMISZER-BIZTONSÁGOT BEFOLYÁSOLÓ OKOK (környezet, termelés, feldolgozás)

                     Prof. Dr. Darvas Béla DSc – c. egyetemi tanár, Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnöke

 

 11:50-12:10   Hagyomány és megújulás az egészséges táplálkozás jegyében – a mai magyar vendéglátás kihívása.

                     Dr. habil. Lugasi Andrea – PhD Intézeti tanszékvezető, BGE mb. dékán

 

12:10-12:30   Az Ökológiai (organikus, biológiai, bio) termelés gyakorlata Hazánkban Előírások az ökológiai ételek készítésére

                    Dr. Roszik Péter – c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

 

12:30-13:30   KIÁLLÍTÁS ÉS KÓSTOLÓ A TELJES ÉRTÉKŰ TÁPLÁLKOZÁS JEGYÉBEN

 

                    KÖNYVBEMUTATÓ: Lukács István: Séf

 

13:30-13:50    A táplálkozás szerepe aZ EGÉSZSÉG MEGTARTÁSÁBAN

                     Prof. Dr. Kiss István – PhD egyetemi tanár, PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet

 

13:50-14:40   Mi (t) Evők legyünk?

                    SZAKMAI KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS A VENDÉGLÁTÁS AKTUÁLIS HELYZETÉRŐL

  • Biokontroll Hungária – Dr. Roszik Péter elnök
  • Budapesti Gazdasági Egyetem – Dr. Sándor Dénes, docens
  • EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület – Dr. Oláh Ottília alelnök
  • ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete – Asztalos István elnök
  • Magyar Éttermi Mesterek Klubja – Balogh István Ferenc elnök
  • Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete – Zsolnay Gábor elnök

 

14:40-15:00    Kezünkben a jövő! a HAZAI ÖKOLÓGIAI (ORGANIKUS, BIOLÓGIAI, BIO)  ÉLELMISZEREK HELYE ÉS SZEREPE A TÁRSADALMI ÉTKEZTETÉSBEN

                    Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök

 

15:00-15:50   AZ ÉTELEKTŐL BETEGSZÜNK MEG?

                    KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS A KÖZÉTKEZTETÉS AKTUÁLIS HELYZETÉRŐL

  • Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat – Dr. Szabó Enikő helyettes országos tisztifőotvos
  • EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület – Lőrinczné Táborfi Julianna elnök
  • Élelmezésvezetők Országos Szövetsége – Pálháziné Sármány Csilla elnök
  • Magyar Biokultúra Szövetség – Czeller Gábor elnök
  • Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége – Kubányi Jolán elnök
  • Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet – Dr. Pozsgay Csillafőigazgató

 

15:50-16:00    Konzultáció, program értékelése: Lőrinczné Táborfi Julianna, ETE elnök, programszervező

 

Szekcióülések:

 

11:00-11:30    A mesterképzés anomáliái – Balogh István Ferenc, Magyar Éttermi Mesterek Klubja

11:30-12:00    Magasabb ár, jobb minőség, rugalmasabb fogyasztó? – avagy hogyan kerülj az éttermekbe?

                     Mészáros Balázs, Mise en Place társalapító, CEO Vendéglátóipari mentor

12:00-12:30    A szenvedélyes vendéglátás alapjai! – Kis Zoltán, Vendéglátás menedzsment Kft.

13:30-13:50    A mindenmentes konyha titkai – Tanács Attila, a Mindenmentes és az  Ételszobrász iskola alapítója

 

A program kísérő eseményei egész nap: kiállítás, élelmiszer bemutató és kóstoló, tanácsadások, konzultációk.

 

A RENDEZVÉNY DÍJMENTES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

REGISZTRÁLNI 2017. május 8-ig lehet az alábbi e-mail címen: ltj.ete@gmail.com

 

A program-, időpont-, és műsorváltozás jogát fenntartjuk! 

 

Médiapartner: