Meghívó, a Kezünkben a jövő! – a hazai ökológiaI (organikus, biológiai, bio) élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben című EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület Konferenciájára és az ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesületének I.Szakmai Nap című rendezvényére
Fővédnök:
Dr. Fazekas Sándor
földművelésügyi miniszter
Dr. Zsigó Róbert
élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár
Dr. Ónodi – Szűcs Zoltán
egészségügyért felelős államtitkár
Szakmai támogató:
Magyar Biokultúra Szövetség
Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Helyszín:
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Színházterem
1036 Budapest, Korona tér 1.
Időpont:
2017. május 11. 10-16 óráig
Nyilvántartási szám: SZTK- 11589/2015 Akkreditációs pontértéke: 17
Program:
9:00-10:00 Regisztráció
10:00-10:40 Köszöntők
- Kelemen Viktória. Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere
- Dr. Pleva György, Nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági hivatal, igazgatója
- Kiss Imre, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója
- Czeller Gábor, Magyar Biokultúra Szövetség elnöke
- Asztalos István, Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete elnöke
TISZTELETBELI ELNÖKI CÍMEK ÁTADÁSA
10:40-10:50 Megnyitó: Lőrinczné Táborfi Julianna, EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület elnöke
10:50-11:10 RÖVIDELLÁTÁSÚ LÁNC LEHETŐSÉGE A KÖZÉTKEZTETÉSBEN
ifj. Hubai Imre – Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős alelnöke
11:10-11:30 HAZAI HELYZETKÉP A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁRÓL, KÜLÖNÖS
TEKINTETTEL A CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEKRE
Dr. Bíró Krisztina, EMMI Közegészségügyi – Járványügyi – Egészségügyi – Igazgatóság
11:30-11:50 AZ EURÓPAI ÉLELMISZER-BIZTONSÁGOT BEFOLYÁSOLÓ OKOK (környezet, termelés, feldolgozás)
Prof. Dr. Darvas Béla DSc – c. egyetemi tanár, Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnöke
11:50-12:10 Hagyomány és megújulás az egészséges táplálkozás jegyében – a mai magyar vendéglátás kihívása.
Dr. habil. Lugasi Andrea – PhD Intézeti tanszékvezető, BGE mb. dékán
12:10-12:30 Az Ökológiai (organikus, biológiai, bio) termelés gyakorlata Hazánkban Előírások az ökológiai ételek készítésére
Dr. Roszik Péter – c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
12:30-13:30 KIÁLLÍTÁS ÉS KÓSTOLÓ A TELJES ÉRTÉKŰ TÁPLÁLKOZÁS JEGYÉBEN
KÖNYVBEMUTATÓ: Lukács István: Séf
13:30-13:50 A táplálkozás szerepe aZ EGÉSZSÉG MEGTARTÁSÁBAN
Prof. Dr. Kiss István – PhD egyetemi tanár, PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet
13:50-14:40 Mi (t) Evők legyünk?
SZAKMAI KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS A VENDÉGLÁTÁS AKTUÁLIS HELYZETÉRŐL
- Biokontroll Hungária – Dr. Roszik Péter elnök
- Budapesti Gazdasági Egyetem – Dr. Sándor Dénes, docens
- EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület – Dr. Oláh Ottília alelnök
- ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete – Asztalos István elnök
- Magyar Éttermi Mesterek Klubja – Balogh István Ferenc elnök
- Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete – Zsolnay Gábor elnök
14:40-15:00 Kezünkben a jövő! a HAZAI ÖKOLÓGIAI (ORGANIKUS, BIOLÓGIAI, BIO) ÉLELMISZEREK HELYE ÉS SZEREPE A TÁRSADALMI ÉTKEZTETÉSBEN
Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök
15:00-15:50 AZ ÉTELEKTŐL BETEGSZÜNK MEG?
KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS A KÖZÉTKEZTETÉS AKTUÁLIS HELYZETÉRŐL
- Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat – Dr. Szabó Enikő helyettes országos tisztifőotvos
- EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület – Lőrinczné Táborfi Julianna elnök
- Élelmezésvezetők Országos Szövetsége – Pálháziné Sármány Csilla elnök
- Magyar Biokultúra Szövetség – Czeller Gábor elnök
- Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége – Kubányi Jolán elnök
- Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet – Dr. Pozsgay Csillafőigazgató
15:50-16:00 Konzultáció, program értékelése: Lőrinczné Táborfi Julianna, ETE elnök, programszervező
Szekcióülések:
11:00-11:30 A mesterképzés anomáliái – Balogh István Ferenc, Magyar Éttermi Mesterek Klubja
11:30-12:00 Magasabb ár, jobb minőség, rugalmasabb fogyasztó? – avagy hogyan kerülj az éttermekbe?
Mészáros Balázs, Mise en Place társalapító, CEO Vendéglátóipari mentor
12:00-12:30 A szenvedélyes vendéglátás alapjai! – Kis Zoltán, Vendéglátás menedzsment Kft.
13:30-13:50 A mindenmentes konyha titkai – Tanács Attila, a Mindenmentes és az Ételszobrász iskola alapítója
A program kísérő eseményei egész nap: kiállítás, élelmiszer bemutató és kóstoló, tanácsadások, konzultációk.
A RENDEZVÉNY DÍJMENTES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!
REGISZTRÁLNI 2017. május 8-ig lehet az alábbi e-mail címen: ltj.ete@gmail.com
A program-, időpont-, és műsorváltozás jogát fenntartjuk!
Médiapartner: