Vissza a gyökerekhez! Az Astoriában a Séfklub

2018. március 5-én a Danubius Hotel Astoriaban****, gyűlésezett a Séfklub.

 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének idei harmadik gyűlésére a nagy múltú Astoria szállóban, Bálint András, Lakatos Tímea (Séf), Déry Gábor (Séfhelyettes) meghívására került sor, ahol a Séfklub (2011-ben elhunyt) korábbi elnöke, Mózes Péter idejében rendszeresek voltak a gyűlések.

 

Asztalos István, a korábbi elnök emlékének adózva egy tőle származó idézettel nyitotta meg a gyűlést, mégpedig:

 

„A jó szakács egy kicsit költő, egy kicsit illuzionista, egy kicsit karmester, azaz a pillanatok művésze.” – Mózes Péter

 

Majd kitért arra is, hogy az ÉTREND legalább 8-10 éve nem járt a hotelban, így büszke arra, hogy éppen az ő elnöksége alatt „talált haza”. Ezután köszöntötte az újonnan belépőket, és az előadóként jelen lévő Dr. Váradi Évát.

Az egyesületi ügyek közt <a teljesség igénye nélkül> említésre került a sikerrel záruló XX. Séfbál, a kamarai mesterképzés újragondolása, és az oktatási szekció életre hívásának valódi oka. Végül pedig beszélt arról, hogy a Magyarország étele 2018 (www.magyarorszagetele.hu) , és az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyekre (www.etrendegyesulet.hu/okes) március 16-áig van lehetőség pályázatot benyújtani, így kérte a kollégákat, hogy értesítsék egymást.

 

 

Az egyesületi ügyek megvitatása után Dr. Váradi Éva mentál tréner, coach interaktív előadása következett, amelyből könnyedén kiolvasható volt az iparág állapota. Talán minden túlzás nélkül kimondhatjuk, hogy a szakácsok, séfek egy-két jó szóért és némi anyagi elismerésért maximálisan lojálisakká tehetők.

Többen egyetértettek abban, hogy egyhangúak, szürkék a hétköznapjaik, de a munka szeretete és annak szépsége feledteti ezt. Az is elhangzott, hogy ha úgy érzed, mintha egy örökös körforgásban, „darálóban” élnél, akkor bizony a kommunikációra és a pihenésre időt kell hagyni, mert ellenkező esetben erre rákényszerít majd az élet.

Azt is megtudtuk, miért fontos az, hogy foglalkozz magaddal, vagy, hogyan tudod magad motiválni és mikor kell megállni, és mit jelent az, ha folyamatosan kontroll alatt tartjuk magunkat? De az is téma volt, hogy vendéglátósként bizony nehéz összeegyeztetni a magánéletet a munkával.

Az előadás során csak úgy záporoztak a kérdések, de Dr. Váradi Éva kisasszony remekül állta a sarat. A gyűlés végén pedig külön-külön egyeztetett is a kollégákkal.

 

Elmondható tehát, hogy az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének <idei évben> harmadik, workshoppal egybekötött gyűlése sikerrel zárult.

 

A következő taggyűlésre 2018. április 09-én kerül sor.

 

Még több kép IDE KATTINTVA elérhető!