Vörösáruk a Séfklub workshopján

2018. május 7-én a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolájában gyűlésezett a Séfklub.

 

 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének idei ötödik gyűlésére a Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolájában került sor, és ahol a folytatásban a Séfklub gyűlései rendszeresek lesznek.

 

Asztalos István, nyitotta meg a gyűlést, mégpedig a soron következő versenyekkel kapcsolatos beszédével. Majd kitért arra is, hogy az ÉTREND a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mesterképzés megújítását feladatul kapó bizottságba is tagokat delegált.

 

Az egyesületi ügyek közt <a teljesség igénye nélkül> említésre kerültek a hamarosan megrendezendő Magyarország étele 2018. (www.magyarorszagetele.hu), valamint az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyek (www.etrendegyesulet.hu/okes).

Az Ország ételével kapcsolatban megismertette az éttermek részére kidolgozott rendszer részvételi feltételeit, és kérte a kollégákat, hogy értesítsék egymást, értesítsék az üzleteket, hogy minél szélesebb körben sikerüljön kiterjeszteni a projektet.

Elmondta azt is, hogy reményeik szerint a projekt forgalmat generál majd, mert míg a vendéglátó egységek új-, addig a szállodák házon belül maradó vendéget kaphatnak attól.

 

 

Az egyesületi ügyek megvitatása után a verőcei Tibesz-Hús Kft. kóstolóval egybekötött előadása következett, amelyből könnyedén kiolvasható volt, hogy a tartósítószermentes vörösáruk fogyasztása hozzájárulhat az egészségünk megőrzéséhez is. Azon felül pedig, ezek a termékek, ma már árban sem megfizethetetlen termékeknek számíthatnak. Legjelentősebb hátrányuk, az előnyük is egyben, mivel nem tartalmaznak tartósítószert, így viszonylag rövid az eltartási idejük.

Minden túlzás nélkül kimondhatjuk, hogy a szakácsok, séfek elégedetten kóstolgatták a sima-, és sajtosvirsliket, a kenőmájast, és a különböző felvágottakat.

 

Többen egyetértettek abban, hogy tesztelni fogják a cég több, mint 50 termékét, amelyek immáron a saját húsüzemből érkeznek a vendéglátóipari egységekbe.

 

Tibesz Hús Kft.

Tel: 06/27-635-752,

E-mail: tibesz.hus@gmail.com

 

Elmondható tehát, hogy az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének májusi, workshoppal egybekötött gyűlése sikerrel zárult.

 

A következő taggyűlésre 2018. június 04-én kerül sor.

 

Még több kép IDE KATTINTVA elérhető!