Hagyományos és reform pékáruk a Chef workshop-on

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének október havi taggyűlésére a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolájában került sor.

 

 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének október havi workshopján Gere pékség termékei mutatkoztak be.

 

A Gere Pékség részéről Sántha Andrea, Kolozsvári Péter elmondta, hogy cégükkel mindent, amit tesznek a hosszú távú fejlődést szolgálja. Ragaszkodnak a hagyományos receptúrák megőrzéséhez, de modern technológiákat és technikai megoldásokat is alkalmaznak.

Valamint a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva gondosan válogatják meg alapanyagainkat, gazdagon töltik meg töltelékkel süteményeinket és mindig rászánják azt az időt, amit a hagyományos előállítási folyamatok igényelnek.

Az 1936-ban alapított cég vezetésében jelenleg már a harmadik generáció igazgatja az 1100 négyzetméteren elterülő pékséget. A vezetés fiatal kora ellenére úgy gondolja, hogy a legfontosabb, amit tehet hosszú távú fennmaradásuk érdekében az, hogy tisztességgel és szeretettel bánik mind a munkatársaival, mind a vásárlóikkal. Abban hisznek, hogy a kenyér lelke a kovász, pékségüké pedig a náluk dolgozó emberek.

Megtudtuk továbbá, hogy az üzem nem a HACCP, hanem az annál sokkal szigorúbb IFS rendszer szerint működik. Az üzem kapacitását jellemzi, hogy havonta körülbelül 32 000 db kenyeret, 300 000 kiflit és zsemlét értékesítenek főként Budapesten és Pest megyében, ahol hét mintaboltot is üzemeltetnek.

Termékeikkel kapcsolatban elárulták, hogy ügyelnek a beltartalomra és arra, hogy kiváló alapanyagokat használjanak, munkájukra jellemző, hogy kovászgyorsító adalékokat sem használnak. A termékeik között megtalálhatóak kenyérfélék, édes-, sós pékáruk, kiflik, zsemlék, kalácsok és a reform pékáruk, mely termékekkel az egyre inkább terjedő táplálékérzékenységre is reagálnak.

2012-ben az Országos Kenyérverseny győztese lett a krumplis, komlós kenyerük, mely azóta Prémium Hungaricum díjas termék lett és melyet a cég alapítója 1940-ben sütött először.

 

A Gere pékségről bővebben a weboldalukon informálódhattok: www.gerepekseg.hu

 

A gyűlés kóstolóval, majd a szünet után a szakmai résszel folytatódott.

A szünet után Asztalos István köszöntötte a tagokat, valamint elmondta, hogy az elmúlt hónapban a Séfklub nem állt meg és felsorolta az elvégzett feladatokat, valamint beszámolt az egyeztetésekről.

Elmondta továbbá, hogy négy előadásra is felkérést kaptak. Az egyik éppen a most szombaton, a Ferencvárosi művelődési házban megrendezésre kerülő IV. Életminőség Fesztivál, ami az „Életminőség a táplálkozás aspektusából” címet kapta, ahol szakembereknek tartanak majd előadásokat.

Elmondta, hogy örömmel látja a sok megszólalót, melyeket <tudva, hogy kik a sértettek> valójában a munka visszajelzésének tekint. A tagság egy véleményen volt vele és abszolút támogatásáról biztosította.

Megállapodtak, hogy hamarosan meghirdetik a OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsverseny (www.etrendegyesulet.hu/okes), valamint a Magyarország étele 2019. (www.magyarorszagetele.hu) szakácsversenyt is, valamint több olyan programot is melyek egyelőre nem publikusak.

Eldőlt az is, hogy a XXI. Séfbál 2019. február 9-én kerül megrendezésre, melynek szervezésével a vezetőséget megbízták.

Elmondta, hogy az Egyesület az elmúlt hónapban nagyon sok kapcsolattal, felkéréssel, lehetőséggel gazdagodott, amihez elengedhetetlen az egyre szélesedő tagság, így továbbra is a mozgósításra kérte a kollégákat.

Az elnök véleménye szerint az elmúlt hónapok sikere pedig hatalmas löketet fog adni az egyesület életében, hiszen egyértelműen látható, hogy a szakmai munkát a kormányzat szereplői is fel-, és elismerték. Ennek gyümölcse azonban csak a későbbiekben lesz látható.

Ezután a gyűlés klubként folytatódott, ahol bemutatkoztak az újonnan belépők, valamint pro- és kontra a szakoktatásról ütköztettek érveket.

 

Még több kép>>>

 

A Chefklub workshop, a szokásos időben egy hónap múlva, november első hétfőjén, 5-én folytatódik mégpedig a Bonduell-el a Zöldségek többre képesek címmel, melyre szeretettel várják tagokat.

 

 

A csatlakozás menetéről ezen a linken informálódhatsz: https://etrendegyesulet.hu/csatlakozas/