Jótékonysági főzésen a Séfklub – 2021.08. 13.

Befejeződött a Katolikus Karitász családokért indított programja, melynek keretében közel száz gyermeket ajándékozott meg kedvezményes táborozási lehetőséggel.

Az egy hetes gyermektábor utolsó napján az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete jótékonysági főzéssel segítette a Katolikus Karitász munkáját.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a kollégák, barátok, 16 fővel prezentáltak ebédet a táborlakók részére.

A főzéshez az eszközöket és a kitelepülés eszközeit szokás szerint Bundik Szilveszter a Szablya étterem tulajdonosa biztosította, míg az alapanyagok közül a húst Pikács Árpád, a szénhidrátcsökkentett tarhonyát a D-life és Szente József, valamint Bundik Szilveszter adta össze. Horváth „KicsiZsó” Zsolt pedig további 5 tálca diós meggyes pitével, míg Bundik Szilveszter 150 liternyi limonádéval, Novák Judit pedig édességcsomaggal járult hozzá a rendezvényhez. A szerdai napon pedig a teljes menüt Déryné Zsuzsa készítette el a Larus étteremben. A nagylelkű felajánlásaikat ezúton is köszönjük!

Ételosztás közben…

A karitatív főzésben részt vállalt (abc sorendben):

 • Asztalos István
 • Bundik Szilveszter
 • Dankai László
 • Déry Gábor
 • Déryné Ly Zsuzsi
 • Gyimesi Tamás
 • Hauser József
 • Kovács Katalin
 • Novák Judit
 • Schwarcz András
 • és végül, de persze nem utolsó sorban Ambruszt Zoltán.

Az egész jótékonysági főzés mozgatórugója és támogatója ismételten Lukács Bernadett volt, aki kiválóan kézben tartotta az egy hetes esemény menetét. Ifjabb Bógár Zsolt atya pedig játékosan, vidámsággal megspékelt játékokkal vezette be a gyermekeket az Istentisztelet és a hit világába.

A hangulat vidám volt, ugyanis a Séfek nem csak az ebédről gondoskodtak, hanem a gyerekekkel együtt, három csapatot alkotva ügyességi versenyben is részt vettek. A három csapatot Hauser József, Gyimesi Tamás, valamint Peter Šrámek vezette. A győztes mindenki örömére, az utóbbi csapat lett.

A játékon felül a gyerekek <persze szigorú felügyelet mellett> figyelemmel kísérhették, hogy milyen érzés szakácsként tevékenykedni, hogy miként dolgoznak a profik, azaz, hogy vágják „olyan gyorsan” a hagymát, paprikát, paradicsomot.

A gyermekek saját készítésű meglepetéssel is készültek, ami kitűzésre került a tábor kapujára, erre a zászlóra a tábor legjobb dolgai kerültek.

A szervezők és a Séfklub tagságának egy része…

A tábor szervezői és lebonyolítási feladatait a Katolikus Karitász vállalta magára, akik maximálisan kontrollálva, és a gyerekeknek lehetőségeik szerint mindent megadva végezték munkájukat. Öröm volt látni a segítő szándékukat és érezni kedvességüket! Önzetlen munkájukat ezúton is köszönjünk és persze a meghívásukkal élni fogunk, így jövőre találkozunk!

Még több fotó IDE KATTINTVA elérhető!